728 x 90

Tesla обнови сериозно Model S: 1100 к.с., нов интериор, пробег до 800+ км

Model S получава и ново ниво на оборудване с мощност от над 1000 к.с.

След години в почти непроменен вид на пазара, Tesla Model S най-накрая получи сериозно озвежаване. Електрическият седан бе обновен отвън, отвътре и под ламарините. Доставките се очакват по-късно тази година.

Външно промените не са чак толкова много. Далеч по-интересно е в интериора, където таблото има променена форма. Предишният вертикален централен екран е сменен с хоризонтален таблет в стила на Model 3 и Model Y.

Добрата новина е, че другият дисплей пред погледа на шофьора се запазва. Пред него стои волан с изцяло нова форма – скосен отдолу и с липсваща горна част. На снимките не се виждат лостчета за мигачи, които най-вероятно ще се превърнат в бутони върху волана.

Вторият ред седалки също получава малък екран, който е интегриран в предния подлакътник. В показания Model S местата отзад са две в две индивидуални седалки, вместо обща „пейка“.

Model S получава и ново ниво на оборудване. Досегашният Performance вариант се преименува на Plaid без никакви промени по възможностите. Над него обаче се появява Plaid+, който разполага с три електромотора и нова батерия, съобщава Motor1.com.

Tesla казва, че задвижващата система е подобрена значително като използва технологии от Model 3 и Model Y. Мощността е над 1100 к.с., които помагат на електрическия седан да ускори от място до 60 мили в час (96 км/ч) за под две секунди.

Спринтът на четвърт миля отнема под 9.0 секунди, а максималната скорост на движение достига 320 км/ч. Tesla обещава рекорден пробег с едно зареждане на батериите от над 800 километра.

Като част от оборудването Model S получава подгрев на всички седалки, премиум аудио система с 22 говорителя и система за активно намаляване на външния шум и други.

Цената на новия топ модел от гамата на Model S в САЩ започва от 134 490 долара.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт