728 x 90

Новото Subaru Outback има куп подобрения и стартова цена от 78 500 лв.

Продажбите на Outback ще започнат от тази пролет, а скоро ще го видим и в България.

След като показа шестото поколение Outback в САЩ още през 2019 година, Subaru представи модела и за европейския пазар. Повдигнатото комби е малко по-голямо от своя предшественик и предлага много новости.

С дължина от 4870 мм, комбито е по-дълго от преди с 50 мм, а клиренсът е увеличен до 213 мм. Увеличението в габаритите има положително отражение както върху големината на багажника, така и върху неговия светъл отвор.

Като абсолютна новост за Outback Subaru отчита и системата за безконтактно отваряне на багажника. За разлика от другите подобни системи, тази не изисква замахване с крак, тъй като се смята, че това ще ви дестабилизира, ако носите тежки товари. Вместо това, необходимо е просто да се доближите до задната емблема с ключ в джоба.

Новият Outback се базира на платформата Subaru Global Platform, която осигурява сериозно подобрена устойчивостта на усукване – както на напречна, така и на надлъжна.

Subaru ще предлага модела в три нива на оборудване – STYLE, 4DVENTURE и PREMIUM. Разликите в екстрите не са значителни – всички нива разполагат с 18-цолови колела, LED светлини, паркинг камера и други.

Основната разлика се състои в предназначението. Subaru познава много добре аудиторията си и насочва 4DVENTURE към хората, търсещи малко повече възможности извън пътя. Тук впечатление прави предлагането на релси на покрива, които могат да носят до 318 кг тегло. Например, за разпъване на палатка.

При PREMIUM фокусът пада върху по-големия комфорт на пътуване. И тук има релси на покрива, но те могат да носят по-малко товар (до около 90 кг). Интересното е, че когато не ви трябват, могат да бъдат сгънати в конструкцията на надлъжните рейки.

Независимо от нивото на оборудване, задвижването за Outback е само едно. Няма да видите нито хибрид, нито дизел, а 2.5-литров атмосферен бензинов двигател с мощност от 169 к.с. при 5000 об/мин и 252 Нм при 3800 об/мин.

Агрегатът работи в тандем с безстепенна трансмисия, която носи името Lineartronic и предлага 9 „виртуални предавки“. Тук не става въпрос за реални предавки, а за фиксирани предавателни числа, с които се симулира усещането за класически автомат.

Продажбите на Outback ще започнат от тази пролет. Скоро ще го видим и в България на цени от 78 500 лв. за ниво STYLE, 84 500 лв. за 4DVENTURE и 91 500 лв. за най-луксозното PREMIUM.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт