728 x 90

Задава се ново поколение Subaru BRZ – но не и за Европа (видео тийзър)

Возилото ще използва модифицирана версия на платформата на сегашното BRZ, като най-вече ще се работи в посока олекотяване на каросерията.

Subaru се готви за премирата на следващото поколение на спортната си кола BRZ. За машината беше загатнатно чрез ново тийзър видео, което потвърждава, че дебютът е съвсем скоро – на 18 ноември тази година.

Возилото ще използва модифицирана версия на платформата на сегашното BRZ, като най-вече ще се работи в посока олекотяване на каросерията и използване на по-качествени материали в купето.

Очаква се и нов 2.4-литров боксерен мотор като японците разполагат с атмосферна и турбинирана версии на този агрегат. Той ще замени сегашния 2.0-литров боксер.

Дали ще има турбо или ще бъде с атмосферно пълнене, засега не е ясно, но със сигурност мощността ще бъде над сегашните 205 к.с. Според американски медии, по-вероятно е да видим 2.4 турбо.

Лошата новина за всички фенове на марката и модела в Европа е, че той няма да стъпи на този континент. Subaru вече потвърди това официално без да дава повече обяснения за решението си.

Най-вероятно обаче то е свързано с все по-стриктните емисионни стандарти на континента, които ще направят истинско предизвикателство типовото одобрение на новия BRZ. Както е известно, Subaru не възнамерява да използва електрификация за спортната си кола, поне на този етап.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт