728 x 90

Новото Subaru BRZ е по-мощно, но няма да се продава в Европа

Пуристичният автомобил е по-мощен отпреди – това е факт благодарение на по-големия 2.4-литров боксерен бензинов мотор, който заменя предишния 2.0-литров агрегат на BRZ.

Subaru показа официално второто поколение на спортния си модел BRZ. Купето запазва почти изцяло духа на своя предшественик като отново залага на сдържана визия и възможно най-малко технологии, отклоняващи шофьора от единствената задача да се наслаждава на шофирането.

Пуристичният автомобил е по-мощен отпреди – това е факт благодарение на по-големия 2.4-литров боксерен бензинов мотор, който заменя предишния 2.0-литров агрегат. Турбо отново няма, но мощността все пак сега е 228 к.с., а въртящият момент 250 Нм.

Макар и платформата на модела на практика да се пренася без огромни промени, японците са подобрили някои съществени компоненти по окачването. Устойчивостта на усукване също е значително подобрена, което пък трябва да направи новия BRZ доста по-пригоден за употреба на писта.

Въпреки цялостната си концепция на old-school спортен автомобил, BRZ все пак се подчинява на някои модерни тенденции в индустрията. Така например стандартно всяко ниво на оборудване получава семейството от активни и пасивни асистенти EyeSight.

Засега няма официални данни за спринтовите възможности на колата, но се очаква ускорението от място до 100 км/ч да става за под шест секунди. Стандартно BRZ ще се оборудва с 6-степенна ръчна кутия, а срещу доплащане от 1500 долара клиентите ще могат да получат и автоматик.

Лошата новина за всички фенове на марката и модела в Европа е, че той няма да стъпи на този континент. Subaru вече потвърди това официално без да дава повече обяснения за решението си.

Най-вероятно обаче то е свързано с все по-стриктните емисионни стандарти на континента, които ще направят истинско предизвикателство типовото одобрение на новия BRZ. Както е известно, Subaru не възнамерява да използва електрификация за спортната си кола, поне на този етап. Няма данни и за BRZ STI с турбо мотор.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт