728 x 90

Официално: Автосалон София 2021 ще се проведе между 15 и 24 октомври

Съобщаваме тази новина с радост, а и с надежда, че след тежко „боледуване“, което засегна почти всяка област от битието и съзнанието ни, животът започва да се връща към нормалното нормално. В началото на миналата година масовата паника с марка „Корона” рязко обърна всичко с главата надолу. Микроскопичният вирус, който иначе се елиминира с топла

Съобщаваме тази новина с радост, а и с надежда, че след тежко „боледуване“, което засегна почти всяка област от битието и съзнанието ни, животът започва да се връща към нормалното нормално. В началото на миналата година масовата паника с марка „Корона” рязко обърна всичко с главата надолу. Микроскопичният вирус, който иначе се елиминира с топла вода и обикновен сапун, успя да стопира даже и гигантския автомобилен бизнес. Covid-19 спря почти всички производствени центрове, също и доставките по света. Цялата търговия с коли, части, услуги и аксесоари бе интубирана.

Дори сега, повече от година след началото на кризата доставките се бавят, заради затруднения с осигуряването на различни електронни компоненти, алуминий, картонени кашони и др. През последните 12 месеца в световен мащаб продажбите на нови автомобили в света се сринаха с почти 20%, като най-засегнати бяха САЩ и Европа. България и Португалия отчетоха за 2020 г. рекорден за Стария континент спад от 37%. През ковид-кризата моторните спортове колабираха, а автомобилните салони бяха отменени. Чак сега, с началото на лятото на 2021 г., автомобилната индустрия излезе от реанимацията и започна бързо да нормализира дейностите си.

Така че нека повторим с усмивки на лицата: автомобилното събитие на годината – Международният автомобилен салон София 2021 – ще се проведе от 15-ти до 24-ти октомври в Интер Експо Център. При това по-мащабен и по-бляскав от всякога. Над 100 фирми-изложители ще представят най-доброто, което автомобилната индустрия може да покаже тази година на повече от 13 600 кв.м изложбена площ. Многоавтомобилни премиери и технологични иновации очакват посетителите на 25-то издание на автомобилния салон в София. Впечатляващ ще бъде и броят на автомобилите с алтернативно задвижване – хибридни, Plug-in и изцяло електрически.

Международният автомобилен салон в София е измежду най-престижните в региона и едно от 12-те изложения в света, включени в официалния календар на Международната организация на автомобилните производители (OICA), наред с автосалоните в Париж, Женева, Детройт, Токио. Тази година германското изложение се мести от Франкфурт в Мюнхен и всъщност то и нашият автомобилен салон ще бъдат единствените, на които ще участват всички водещи производители в света. Ще имаме възможността да видим експонатина следните марки:

ALFA ROMEO, AMG, AUDI, BMW, CITROEN, CUPRA, DACIA, DS, FIAT, FORD, GREAT WALL, HAVAL, HONDA, HYUNDAI, JAGUAR, JEEP, KIA, LAND ROVER, LEXUS, MERCEDES-BENZ, MINI, MITSUBISHI, NISSAN, OPEL, ORA, PEUGEOT, RENAULT, ROLLS-ROYCE, SSANG YONG, SEAT, SKODA, SUBARU, SUZUKI, TOYOTA, VOLVO, VOLKSWAGEN и др.

Там ще са и някои от най-впечатляващите мотоциклети от марките HONDA, PEUGEOT, SILENCE. Очакват ни и други изненади – нови участници, както и съвсем нови марки за българския пазар, чиято премиера в България ще се състои на изложението. Запазено място в изложението имат също производителите и търговците на гаражно оборудване, резервни части, гуми, масла, автоаксесоари, охранителни системи, кар аудио системи, лизингови компании, банки, застрахователи и други.

Атракции

Организаторите и самите изложители на щандовете си се ориентират към предлагане на специални изживявания за посетителите.

  • Повече от 100 автомобила са подготвени за тест драйв.
  • Освен удоволствието да видят, да тестват и да закупят някои от последните модели автомобили, един от посетителите на изложението ще има невероятния шанс да си тръгне с чисто нова кола.

Работно време за посетители:

През делничните дни залите ще бъдат отворени от 10:30 до 19:30 часа, а в събота и неделя работното време е удължено – от 10:00 до 19:30 часа.

Билети:

Билетите за Автомобилен салон София 2021 предстои да бъдат пуснати в продажба в мрежата на Ивентим. Предвидени са гъвкави варианти за различни групи посетители и за различните дни и часови. Билетите ще бъдат налични и по време на изложението, в касите на изложбения център. Не чакайте на опашка, купете билет онлайн: https://sofiamotorshow.bg/tickets/

Транспорт:

Всички посетители ще имат възможност да ползват буферния паркинг при метростанция „Интер Експо Център – Цариградско шосе”. Капацитетът на паркинга е 1300 места, като входовете са в локалните платна пред “Интер Експо Център” и магазин „МЕТРО”.

Освен метрото, посетителите могат да ползват и автобусни линии, осигуряващи директен достъп до Интер Експо Център.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт