728 x 90

Обновеният Ram Heavy Duty може да тегли до 17 тона прикачен товар!

В зависимост от избраната конфигурация и задвижващ агрегат, Ram HD разполага с до 1458 Нм въртящ момент, което е с малко над 100 Нм повече от предишната версия.

Ram обнови Heavy Duty гамата си от пикапи за американския пазар. Новата моделна година носи на големия трък доста подобрения, както и по-висок въртящ момент.

В зависимост от избраната конфигурация и задвижващ агрегат, Ram HD разполага с до 1458 Нм въртящ момент, което е с малко над 100 Нм повече от предишната версия.

Както Motor1.com съобщава, увеличението е възможно благодарение на подобрена работа на 6-цилиндровия дизел, който е доставян от Cummins. Агрегатът получава по-високо налягане от турбината си с променлива геометрия, както и по-голям приток на гориво.

Подобрения има и по задното окачване, както и по шасито, върху което се базира огромния за европейските стандарти пикап. Ram Heavy Duty се оборудва и с теглич с рамка, който позволява дърпането на по-голям прикачен товар.

Максимално допустимото тегло на прикачения товар след обновленията достига до невероятните 16 828 килограма. При употреба на стандартен теглич, който се захваща за шасито на автомобила, максимално допустимото тегло на прикачения товар е 10 433 килограма.

Друга новост за 2021 година е предлагането на дигитално огледало за обратно виждане. Идеята е, че то ще дава видимост на шофьора при движение назад, когато товарният отсек е пълен с товар.

По-рано тази година Ram анонсира и специалната серия Power Wagon 75th Anniversary Edition. Версията добавя визуални подобрения като черна решетка, 17-инчови джанти с 33-инчови офроуд гуми.

Вътре налице е тапицерия Mountain Brown и и декорации в черен лак. Стандартното оборудване на специалния модел включва още 12-инчов екран на инфотейнмънт системата и 750-ватова Harman Kardon стерео система с 17 високоговорителя.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт