728 x 90

Opel Grandland с фейслифт – нови технологии и освежена визия

Opel представи сериозно обновения си модел Grandland, който загуби индекса си Х от пълното си название. Машината предлага спортно-елегантен дизайн с интуитивно управление на функциите и новаторски технологични решения. Безспорно една от най-големите новости при кросоувъра е наличието на сдвоен изцяло дигирален кокпит, който носи името Pure Panel. В качеството си на флагман в SUV

Opel представи сериозно обновения си модел Grandland, който загуби индекса си Х от пълното си название. Машината предлага спортно-елегантен дизайн с интуитивно управление на функциите и новаторски технологични решения.

Безспорно една от най-големите новости при кросоувъра е наличието на сдвоен изцяло дигирален кокпит, който носи името Pure Panel. В качеството си на флагман в SUV гамата на Opel, новият модел предлага и редица допълнителни технологии и асистиращи системи, които до момента бяха на разположение само на клиентите на автомобилите от по-високите класове.

Особено ярък пример в тази насока е адаптивната система на предните светлини IntelliLux LED Pixel Light с общо 168 LED елемента. Това високотехнологично решение е заимствано от топмодела Opel Insignia и дебютира във флагмана в SUV гамата на германската марка, демонстрирайки нови, по-високи стандарти в пазарния сегмент на Grandland.

Същото може да се каже в пълна степен и за системата Night Vision, която отбелязва своята премиера в модел на Opel. През тъмната част от денонощието системата регистрира и предупреждава водача за наличието на пешеходци и животни на пътното платно на разстояние до 100 метра пред автомобила. Полуадаптивната система за асистенция Highway Integration Assist пък поддържа Grandland в средата на лентата за движение и контролира зададената дистанция до превозното средство отпред. Проектираният и произведен в Германия Grandland естествено се отличава и с Opel Vizor – новото лице на марката.

Засега няма детайлна информация по отношение на задвижващите агрегати, но Motor1.com съобщава, че със сигурност в продажба остава модерната плъг-ин хибридна система. Opel допълва, че тя ще бъде налична с предно и двойно предаване. Предстои да разберем повече и за конвенционалните бензинови и дизелови предложения.

„Уверен съм, че новият Grandland ще впечатли нови клиенти със своите върхови в този клас технически решения и високотехнологично вътрешно пространство“, сподели главният изпълнителен директор на Opel Михаел Лошелер. „И разбира се, новият модел се предлага и с мощно хибридно задвижване. С новия Grandland ние поддържаме зададения курс – чистота и увереност по отношение на дизайна, висока ефективност на задвижването и разбира се – електрически. От гледна точка на технологиите новият Grandland е на нивото на нашия флагман Insignia.“

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт