728 x 90

Загатнаха за новия Nissan Qashqai – дебют през пролетта на 2021 г.

Прототипи на изцяло обновения модел изминават последни тестови километри по пътищата на Европа.

Nissan разпространи първи предварителни изображения от следващото поколение на бестселъра си Qashqai. Моделът ще тръгне в продажба в Европа от пролетта на 2021 година, а в Америка ще се продава под името Rogue Sport.

Прототипи на изцяло обновения модел изминават последни тестови километри по пътищата на Европа, в очакване да зададат нови стандарти при компактните кросоувъри. Част от разпространените снимки показват именно тестови коли, маскирани с камуфлаж.

Новият Qashqai е първия модел за Европа, който стъпва на CMF-C платформата, която представлява модерна конструкция и технологична инфраструктура. Предните и задните врати, предните калници и предният капак са изработени от алуминий, което осигурява намаляване на общото тегло с  21 кг.

Новият кросоувър ще се предлага с две задвижвания. Първото включва 1.3-литров бензинов турбо мотор в мека хибридна система, а другото е хибрид от типа range-extender. При него двигателят с вътрешно горене ще генерира електрическа енергия, която ще се използва от електромотор за директно задвижване на колелата.

Основната разлика с конвенционалните хибриди е, че електромоторът е с размер като при електрическите автомобили, което осигурява онова мощно моментално ускорение, в което собствениците на EV автомобили са просто влюбени. Задвижваният от двигателя генератор поддържа заряда на батерията, но може и да подава електричество директно към електромотора, осигурявайки допълнително мощност.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт