728 x 90

Mercedes EQA дебютира като електрическия брат на GLA със 188 к.с.

При лансирането си моделът ще се предлага като EQA 250 с едномоторна задвижваща система и мощност от 188 к.с.

Mercedes-Benz показа първия си компактен сериен електрически автомобил, който носи името EQA. Машината има формата на малък кросоувър с размерите и пропорциите на конвенционалния GLA.

Возилото се базира именно на GLA до известна степен – използва много от неговите компоненти по купето, но все пак са направени много промени, за да отговори то на нуждите на един електромобил.

При лансирането си моделът ще се предлага като EQA 250 с едномоторна задвижваща система и мощност от 188 к.с. 66.5-кВтч батерия осигурява пробег от 486 километра с едно зареждане, но този показател е измерен по оптимистичния цикъл NEDC.

В бъдеще марката от Щутгарт планира флагманска версия с два електромотора и мощност от 270 к.с., както и по-ефективен модел с увеличен до над 500 километра пробег при едно зареждане.

EQA 250 консумира средно по 15.7 кВч енергия на 100 километра пробег. От Mercedes са горди с челното съпротивление от 0.28, както и с ефективната термопомпа, която е част от стандартното оборудване за всички нива на оборудване.

Визуално, малката джипка не се различава много от GLA, но все пак затворената радиаторна решетка и променената форма на фаровете открояват електромобила от конвенционалния си брат. В интериора положението е почти същото.

Стандартно EQA ще се предлага с LED фарове с асистент за дълги светлини, електрическа врата на багажника, 18-цолови алуминиеви джанти, амбиентно осветление с 64 различни цвята, камера за паркиране и кожен волан.

Продажбите на EQA стартират от тази пролет като най-евтиният модел в Германия ще има стартова цена от 47 540 евро. Очаква се скоро да бъдат обявени и по-подробни цени, както и да стане ясно кога ще видим допълнителните версии на модела.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт