728 x 90

Появи се новата Honda HR-V – скоро идва и в Европа

Новият HR-V изглежда доста по-улегнал, а по-големите му размери придават по-хармоничен цялостен облик.

Honda се готви за лансирането на новото поколение HR-V по целия свят като този процес ще става поетапно. Днес се появи официална информация за версията за Япония, която трябва да е почти идентична с тези за Европа и САЩ.

За домашния си пазар моделът носи името Vezel и, както съобщава Motor1.com, за момента ще се предлага само с един агрегат. Това е хибридна система с 1.5-литров атмосферен бензинов агрегат и малък електромотор.

Това задвижване работи в тандем с 4х4 система като японците предвиждат и версия на новия HR-V само с предно предаване. Тя ще използва друг двигател, но той все още не е оповестен за медиите.

Визуално джипката скъсва изцяло с дизайна на своя предшественик. Новият HR-V изглежда доста по-улегнал, а по-големите му размери придават по-хармоничен цялостен облик.

Кросоувърът запазва една интересна характеристика на предишния модел. Дръжките за отваряне на задните врати са скрити в C-колонките и приемат почти триъгълна форма.

Напълно новият HR-V постига интересна комбинация от стила на първокласен SUV и изключително пространство в интериора. Това се дължи най-вече на умното разположение на агрегатите от хибридното задвижване.

В резултат на това, казват от Honda, моделът запазва водещото си място по вътрешно пространство и комфорт в класа си.

Благодарение на компактната хибридна технология на Honda и централното разположение на резервоара за гориво, напълно новият HR-V, също като по-малкото си братче Jazz, запазва патентованата система „магически седалки“.

Тя предлага чрез специфичното им сгъване богати възможности за реорганизация на вътрешното пространство спрямо съответните необходимост и товар.

Предвижда се новото поколение HR-V да стъпи на европейския пазар към края на 2021 година. И на Стария континент джипката ще се предлага само с хибридно задвижване.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт