728 x 90

Дебют за новия Ford F-150 Raptor, V8 мотор идва през 2022 г.

Все още няма и обявена стартова цена, но се предполага, че тя ще бъде под 60 000 долара за новия Raptor.

Ford показа новото поколение на най-способния си пикап. Новият F-150 Raptor ще се появи на американския пазар по-късно тази година първоначално с V6 мотор, а V8 агрегат ще се присъедини към гамата след около година.

Макар и да изглежда до голяма степен идентично със своя предшественик, пикапът е доста преработен. Изцяло нова е конструкцията на задното окачване като стандартно джипката ще се доставя с 35-цолови офроуд гуми.

В зависимост от избора на гуми и джанти, окачването предлага различни възможности. С най-големите 37-цолови колела разгъването и сгъването на окачването е най-малко, но пък проходимостта е подобрена.

От Ford казват, че са променили и много компоненти по екстериора. Макар и да изглежда познато, пикапът сега има нов преден капак, брони, фарове, калници и други елементи.

Новият F-150 Raptor обаче е сериозно променен в кабината. Впечатление прави по-голямата инфотейнмънт система, която разполага със софтуер SYNC 3.4 Изцяло дигитално табло и други подобрения са също част от обновлението.

За жалост, от Ford засега не съобщават мощностните данни на новия Raptor. Под предния капак работи 3.5-литров V6 битурбо EcoBoost мотор в тандем с 10-степенна автоматична трансмисия.

Това ще бъде нещо като базовата версия на модела. Тя би трябвало да има мощност от поне 450 конски сили. От фирмата вече съобщиха, че догодина ще видим Raptor R версия, която ще има V8 мотор. Някои медии съобщават, че мощността там ще доближава 700 к.с.

Все още няма и обявена стартова цена, но се предполага, че тя ще бъде под 60 000 долара, както съобщава Motor1.com.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт