728 x 90

Ford не смогва с производството на F-150 – монтира колани и ъпдейтва софтуер по паркингите

Новото поколение на Ford F-150 трябва да бъде при дилърите на марката в САЩ съвсем скоро.

Новото поколение на Ford F-150 трябва да бъде при дилърите на марката в САЩ съвсем скоро. Най-продаваният модел в страната вече е на поточните линии, а предварителните поръчки за него са много.

От самата компания не смогват с производството на пикапа като това налага някои доста любопитни промени в графика на работа. Сглобените единици биват буквално довършвани на различни паркинги собственост на Ford в САЩ.

Detroit Free Press съобщава, че част от готовите коли чакат на голям паркинг в близост до завода на марката в Детройт. Там работници слагат предпазните колани и правят последни обновления на софтуера преди машините да бъдат напълно готови за предаване.

Изданието твърди, че причината за този начин на работа няма нищо общо с предпазните мерки против коронавирус. Вместо това, работниците на фирмата просто не смогват да изпълнят всички поръчки.

През последните 42 години един и същи модел държи короната за най-много продажби в САЩ. Това е именно Ford F-150, който получи изцяло ново поколение по-рано тази година.

14-тата генерация на пикапа изглежда по-скоро като задълбочен фейслифт на своя предшественик, но от компанията казват, че на практика всеки екстериорен панел е получил нов дизайн.

Освен това, камионетката за първи път получава хибридно задвижване. То използва 3.5-литров V6 мотор, подпомаган от малък електромотор и батерия. Мощността все още не е ясна, но Ford обещава възможност за дърпане на товари с тегло до почти 6 тона.

Освен хибрида, моделът ще се предлага с базов 3.3 V6, с турбо 2.7 и 3.5 EcoBoost V6, 5.0 V8 и 3.0-литров турбодизел. Тези двигатели са в продажба и за сегашното поколение на модела.

Всички мотори ще се предлагат със 10-степенна автоматична скоростна кутия. Интересното е, че лостът за смяна на предавките може да се сгъва по електрически начин, като по този начин се оформя равно пространство, върху което се разгъва работна маса.

В товарното пространство откриваме контакт, който може да захранва различни електрически инструменти. Новост са и разгъващите се до 180 градуса седалки, които предлагат място за бърза почивка. 

На борда още присъства специална камера за наблюдение на товарите по време на движение, а навигационната система е изцяло нова и ползва софтуер SYNC 4.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт