728 x 90

Ford извади SUV за Китай с интериор като от S-Class

Ford обогати допълнително високопроходимата си гама от автомобили в Китай с представянето на Equator. Машината има 6-местна кабина и е разработена от джойн-венчъра Jiangling-Ford. Създаден да се съревновава с китайския Jeep Grand Commander, универсалният Equator изглежда малко по-различно от съществуващата SUV гама на FoMoCo със своите разделени фарове и широки задни светлини. Внушителната предна решетка

Ford обогати допълнително високопроходимата си гама от автомобили в Китай с представянето на Equator. Машината има 6-местна кабина и е разработена от джойн-венчъра Jiangling-Ford.

Създаден да се съревновава с китайския Jeep Grand Commander, универсалният Equator изглежда малко по-различно от съществуващата SUV гама на FoMoCo със своите разделени фарове и широки задни светлини.

Внушителната предна решетка се отличава с микс от лъскави черни и хромирани акценти. Далеч по-интересно е в кабината обаче.

Equator се предлага изключително с шест места и може да се похвали с чифт екрани, подобни на Mercedes, с размер от 12.3 инча всеки. Дървени облицовки могат да се видят в цялата кабина, заедно с плаваща предна централна конзола, двукрил люк и индивидуални подлакътници за седалките от средния ред.

Няма как да не отбележим и шарката на кожената тапицерия, която доста напомня на предишното поколение S-Class. Седалките от първите два реда са изцяло електрически регулируеми.

Сигурно ще се изкушите да помислите, че тези двойни изпускателни накрайници крият V8 или V6. Китай обаче е известен със своите високи данъци върху двигателите с голям работен обем, така че Ford Equator трябва да се задоволи само с турбокомпресорен 2.0-литров бензинов мотор.

EcoBoost агрегатът има 221 конски сили и 360 Нм въртящ момент, насочен към предните колела. Има и опционално двойно предаване, а трансмисията е една – 6-степенен автоматик с два съединителя.

Motor1.com съобщава, че продажбите на модела започват от 28 март тази година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт