728 x 90

БГ пазар: „Няма втора подобна обява в България“ или Ford Focus ST за 7000 лева

През 90-те години на миналия век част от автомобилите на Ford не се ползваха с особено добър имидж в България. С настъпването на новия век обаче, качеството на продуктите от марката се покачиха драстично, с което и интересът към тях тръгна сериозно нагоре. Някъде в този златен за Ford период се появява и автомобила, който

През 90-те години на миналия век част от автомобилите на Ford не се ползваха с особено добър имидж в България. С настъпването на новия век обаче, качеството на продуктите от марката се покачиха драстично, с което и интересът към тях тръгна сериозно нагоре. Някъде в този златен за Ford период се появява и автомобила, който виждате на снимките по-долу.

Попаднахме на този доста запазен Ford Focus ST от първа генерация. Той е произведен през 2003 година и в момента се продава на цена от 7000 лева. Описанието на продавача е доста подробно и предлага обяснение за относително високата цена. Споделяме го по-долу без редакторска намеса.

„Продава се един уникат – Форд Фокус МК1 СТ170. Няма втора подобна обява в България. 2.0 атмосферен двигател, 172 к. с. , спортно окачване. Автомобилът е нов внос от Швейцария. Аз съм първи собственик в България. Не е минал повече от 1000 км в България. Без точка ръжда.

След като е регистриран са направени:

– пълно обслужване

– масла, ремъци, ролки, обслужване на алтернатора

– за около 1200 лв. Пазя фактурата;

– пълно ревизиране на климатроника – смяна на компресор, тръби, обслужване и пълнене – за около 800 лв. Пазя фактура;

– слагане на аларма – за 190 лв. Има 2 години гаранция. Пазя фактура.

– смяна на свещи и кабели – за 200 лв. Пазя фактура и старите кабели и свещи.

– смяна на моторче за чистачки – за 190 лв. Пазя фактура и старото моторче. Заедно с него смених и чистачките с такива на BOSCH.

– пълно ревизиране на ел. стъклата, нови механизми на 2 от тях. Цена: 300 лв. Отново с фактура.

ST идва от Sport Technology. Съответно не се очакват екстри. Въпреки това обаче колата не е никак постна откъм тях. Има климатроник, халогени, ел. стъкла и огледала, шибедах, ел. регулиране на седалките, тракшън контрол, cd changer и други. Озвучителната система е страхотна. Спортно окачване е доста твърдо, но колата не трепва в завоите. Доста пъргав двигател, когато е в обороти. Никога не е имала газ, ако новият собственик реши, може да си сложи, понеже двигателят е атмосферен и го позволява. На истински 213000 км. Бих казал, че е перфектен проект за тунинговане. Колата не е за всеки – само ценители на марката и модела биха знаели за какво става въпрос. Няма нищо общо с Фокус МК1, освен обвивката. Автомобилът се продава с 4 16ки лети джанти със зимни гуми. Може да се продаде и с 17ките от снимките с почти нови летни гуми Mishelin, освен с 16ките, но тогава цената ще е 7500 лв.

Запознатите знаят колко струва тази кола, незапознатите могат да проверят в autoscout. Продажбата не е спешна, така че моля да не си губим взаимно времето. Автомобилът е в перфектно състояние.

Качваш се и се кефиш. Понеже карането на толкова малък, стегнат и мощен автомобил е голям кеф.“

На този линк можете да откриете оригиналната обява.

Рубриката „БГ пазар“ цели да запознае читателите на AUTOCLUB.bg с интересни обяви от пазара за употребявани автомобили в България. Никаква част от материалите не е финансирана от страна на продавачите или когото и да е било, свързан по някакъв начин с обявите. В повечето от случаите нямаме контакт с лицата, които продават съответните автомобили.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт