728 x 90

БГ пазар: Продават Lexus LS от 1995 г. внос от Канада

Можем само да си представим и с носталгия да си спомним колко комфортно и приятно вози този автомобил.

Автомобилите Lexus от средата на 90-те години на миналия век, както и в първото десетилети на новия век, определено бяха еталон за лукс. Да, може би им липсваше финалният щрих, който имаха моделите от немското премиум трио, но в много отношения LS от всички поколения е образец.

Точно заради това решихме да проверим какви екземпляри от модела се продават на родния пазар. Спряхме се на второто поколение, което е в производство в годините между 1994 и 1997 г.

Условно си избрахме машината от снимките тук. Внос е от Онтарио, Канада, на немалко пробег е, но изглежда в много добро състояние. Можем само да си представим и с носталгия да си спомним колко комфортно и приятно вози този автомобил.

Ето и описанието на машината от обявата (публикуваме текста без редакторска намеса):

„Продавам Lexus LS400 от 1996 г. – нов внос от Онтарио, Канада. Автомобилът е отлично поддържан и като цяло е в добро състояние предвид годините му. Осигурява плавно ускорение и тихо возене посредством 4 л V8 двигател.

Цветът на автомобила се води зелен по документи, но реално изглежда сив. За 2021 е извършен ремонт на климатика на стойност 900 Канадски долара, и отделно са закупени и поставени нови накладки, спирачни дискове и гуми.

Наблюдава се лек теч на усилвателя на волана (power steering fluid), което означава, че може да се наложи да доливате течността веднъж на всеки няколко месеца. Check Engine Light-а свети поради проблем с катализаторите, въпреки че това не оказва влияние върху работата на автомобила. По предния капак и покрива се наблюдават ръждиви точици, а зад задния ляв калник има леко повдигане на боята (шупла).

Отделно по покрива, точно над горния десен ъгъл на предното стъкло, боята е леко откъртена – може да се наложи цялостно пребоядисване на покрива. Другите козметични забележки по автомобила са под формата на няколко по-видни драскотини по багажника и по двете десни врати. Крайната цена подлежи на договаряне!
Автомобилът НЕ Е регистриран на територията на БГ.“

Цена, обаче, няма. Луксозният японски седан е пуснат с цена по договаряне, а пълната информация можете да откриете в оригиналната обява на този линк.

Рубриката „БГ пазар“ цели да запознае читателите на AUTOCLUB.bg с интересни обяви от пазара за употребявани автомобили в България. Никаква част от материалите не е финансирана от страна на продавачите или когото и да е било, свързан по някакъв начин с обявите. В повечето от случаите нямаме контакт с лицата, които продават съответните автомобили.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт