728 x 90

Да запалиш Mazda 323F от 1992 г. след 17 години престой (видео)

Разбира се, стартирането на толкова амортизиран двигател не е лесна работа, ако изобщо е възможна.

Японските автомобили от близкото минало се славеха като абсолютно неразрушими, поне що се отнася до тяхната техника. Бензиновите двигатели на Toyota, Honda и Mazda бяха абсолютен еталон през 90-те години на миналия век.

Един от популярните представители в Golf сегмента по това време беше Mazda 323, която играе ролята на предшественик на сегашната Mazda 3. Този автомобил се продаваше с надеждни бензинови двигатели с инжекционно впръскване на горивото и два горни разпределителни вала.

Колко точно издръжлив е един такъв двигател? Ново видео от канала Flexiny в YouTube ни показва 323F от 1992 година, който е стоял на произвола на съдбата близо 17 години.

Разбира се, стартирането на толкова амортизиран двигател не е лесна работа, ако изобщо е възможна. Необходим е преглед на свещите, тока, подаването на горивото и още няколко други неща.

В крайна сметка, след известни усилия, 4-цилиндровият агрегат запалва, макар и да работи доста неравномерно в началото. След няколко цикъла на палене, гасене и повторно палене с изфорсиране, двигателят започва да придобива доста по-здравословен звук.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт