728 x 90

Кампания събра над 18 000 гуми, излезли от употреба

От началото на ноември до сега в рамките на общинската кампания за събиране на излезли от употреба стари автомобилни гуми са събрани над 18 000 броя. Кампанията тази година стартира на 5 ноември в 10 столични района и са разкрити места на открито, на които гражданите имат възможност да предадат негодните си гуми. Местата са

От началото на ноември до сега в рамките на общинската кампания за събиране на излезли от употреба стари автомобилни гуми са събрани над 18 000 броя. Кампанията тази година стартира на 5 ноември в 10 столични района и са разкрити места на открито, на които гражданите имат възможност да предадат негодните си гуми.

Местата са с контролиран достъп, като инспектори от Столичен инспекторат следят за изпълнение на дейностите.

През 2020 г. бяха събрани над 25 000 стари гуми в рамките на общинската кампания. Целта е старите гуми да не бъдат изхвърляни на нерегламентирани места и да бъдат използвани за горене, с което се замърсява околната среда и въздуха.

Прочети още:
109 загинали и 1756 ранени за първите три месеца от годината у нас

Гражданите имат възможност да предадат излезлите от употреба гуми в автосервизите, където се извършва подмяна на гуми или на специално определените места. Адресите за предаване на стари гуми можете да видите на този линк.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт