Дизайн и тунинг

Този шарен Bacalar спечели конкурс за дизайн на Bentley

22.05.2020

Този шарен Bacalar спечели конкурс за дизайн на Bentley

Съвсем наскоро Bentley проведе вътрешен дизайнерски конкурс, който трябваше да избере най-оригинална разработка на тема открития автомобил Bacalar.

Победителят от тази надпревара е този шарен екземпляр, който е дело на съпругата на един от дизайнерите във фирмата. Не предвижда дъговидният цвят да е част от каталога на модела, но все пак - казват от Bentley - такава окраска е възможна при специална поръчка.

Припомняме, че Bentley Mulliner Bacalar е получил името си от езерото Бакалар в Мексико. А външността - от юбилейния концепт EXP 100 GT. В частност, това са кръглите фарове, както предната решетка и капака. Почти не са променени предната броня, само при новия роудстър страничните въздуховоди са станали по-големи.

Отзад също има много детайли от концепта. Например, светодиодните фарове. А при задната броня се е появил дифузьор, в който са интегрирани правоъгълните тръби от ауспуха. Стандартно Bentley Mulliner Bacalar се придвижва върху масивни 22-цолови джанти.

В основата на колекционерския роудстър стои кабриолетът Bentley Continental GT, но британците заявиха, че от "донора" са останали само ръчките на вратите - всичко останало е създадено от "нулата". Например, новият дизайн на въздуховодите, новият волан, уникалната кожа за вратата и седалките. Също така в салон ще има табелка "1 Of 12" (един от дванайсет).

Под капака на роудстъра Bentley Mulliner Bacalar се намира 6,0-литров бензинов битурбо двигател W12, мощността на който е увеличена с 24 к.с. до 659 "коня". Въртящият момент не е променен - 900 Нм.

В комплект с мотора работи 8-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител. Плюс постоянно задвижване. Има 48-волтова система и активни стабилизатори, както и пълноуправляемо шаси.

Новината в пълната версия на уеб сайта