На 2 гуми

Първият електрически Harley отива на търг за Covid-19 благотворителност

18.05.2020

Първият електрически Harley отива на търг за Covid-19 благотворителност

В благотворителен онлайн търг, който ще се проведе до 26-ти май, е включен представител на първия в историята на Harley-Davidson изцяло електрически модел - LiveWire. Американският производител на мотоциклети и световноизвестната аукционна къща Bonhams ще дарят събраните средства на благотворителния фонд United Way Worldwide’s Covid-19 Community Response and Recovery.

Мисията на този фонд е включване в усилията на международната общност за възстановяване на щетите от Covid-19. Събраните средства отиват за предоставяне на храна и подслон на нуждаещите се, както за осигуряване на лесен достъп до проверена информация на населението в рамките на Съединените щати и Канада.

Уникалният електрически модел LiveWire, който е включен в търга, притежава отличаващо се графично оформление, създадено специално за случая. Пуснат на пазара през 2019-та година, моторът на Harley-Davidson има пробег от 235 километра при комбиниран режим на каране. Той притежава и 7 режима на каране, четири от които са предварително програмирани.

Освен привилегията да притежава исторически мотор, новият собственик ще има възможност за местни еко преференции в САЩ, в размер до 2500 долара, персонализирана доставка и обиколка на Harley-Davidson Museum.

Новината в пълната версия на уеб сайта

Първият електрически Harley отива на търг за Covid-19 благотворителност Първият електрически Harley отива на търг за Covid-19 благотворителност