Писта

Виртуално състезание със звезди на Renault от 21 ч. тази вечер

07.04.2020

Виртуално състезание със звезди на Renault от 21 ч. тази вечер

Renault Sport Racing се обединява със своя Esports партньор Team Vitality, за да запази състезателната страст жива с повишена активност в онлайн дигиталния свят. Събитието ще бъде излъчено по Twitch канала на Vitality във вторник (7 април) от 21 часа и ще включва две състезания в платформата Gran Turismo Sport, където всички състезатели се състезават от собствените си домове чрез симулатори. 

За онлайн събитието Renault представя забележителната си гама спортни автомобили, включваща Renault R.S.01 GT и Megane R.S. Trophy-R. 

Начело на участниците са F1 пилотът Естебан Окон и бъдещата звезда Адриен Давид, който се присъедини към програмата за млади шофьори на Renault през януари благодарение на успеха си във Формула 4 миналата година. Естебан и Адриен не са новаци в онлайн състезанията и дуото редовно се съревновава помежду си в платформата Gran Turismo. 

Сред конкурентите им ще бъдат посланиците на Vitality - Brawks (Кевин Жорж) и Robi (Максим Дамбрин), пилотът на Esports отбора Никола Лонге и специалистът по Renault Sport автомобили Лоран Хургон, който държи актуалните рекорди на пистите Нюрбургринг, Спа-Франкоршам и Сузука с Megane R.S. Trophy-R.

Новината в пълната версия на уеб сайта