Последни

Оригинален MINI пикап отива на търг

26.03.2020

Оригинален MINI пикап отива на търг

За период от около две десетилетия логото и името на MINI се поставят и на автомобили от класа пикап. Става дума за двуврати практични машини, които се базират на MINI Van от 70-те години на миналия век.

От тази серия са произведени 58 179 екземпляра като един от тях, и то в доста добро състояние, ще бъде продаден по време на търга на RM Sotheby´s през май.

Колата тежи само 680 килограма и е дълга само 3.4 метра, но това не й пречи да има практично товарно отделение. Нещо повече, на него е обърнато специално внимание и е покрито с дървена декорация, а там стои и резервната гума.

Под предния капак намираме познатия ни 1.275-литров 4-цилиндров двигател с 69 конски сили и 104 Нм въртящ момент. Моторът работи в тандем с 4-степенна ръчна скоростна кутия и изпраща тягата до предните колела.

Засега няма предположения от страна на аукционната къща за цената, която машината ще достигне. Важно е да се отбележи, че тя се продава на принципа No Reserve - тоест, достигната цена от наддаване е финална и не необходимо да бъде покривана предварително зададена от собственика сума.

Новината в пълната версия на уеб сайта

Оригинален MINI пикап отива на търг Оригинален MINI пикап отива на търг Оригинален MINI пикап отива на търг Оригинален MINI пикап отива на търг Оригинален MINI пикап отива на търг Оригинален MINI пикап отива на търг Оригинален MINI пикап отива на търг