Кино, театър, сцена

„Soft Things” в ДНК на 27 и 28 февруари

17.02.2020

„Soft Things” в ДНК на 27 и 28 февруари

„Винаги пази думите си меки и сладки, в случай че ти се наложи да ги изядеш”. Това е едно от посланията, което носи новото представление „Soft Things”, реализирано и изпълнено от Ива Свещарова и немската изпълнителка и хореограф Розе Беерман. Представлението грациозно ще Ви преведе през процеса на трансформация на две тела към постигане на свръх-мекота. В ДНК-пространство за съвременен танц и пърфоманс проектът ще бъде представен за пръв път на 27 февруари от 19:00 ч. и ще се играе отново на следващия ден - 28 февруари от 19:00 часа.
 
В „Soft Things” две тела пътуват през всевъзможни форми на съществуването, за да изучат откъде идва разбирането за привидното припокриване между женствеността и мекотата. Мекотата винаги се мисли едновременно като качество със силно символично значение, но и като основна характеристика на тялото и телесното – независимо дали то е човешко или не. На асоциативно ниво мекотата се обвързва както с пластичност, ранимост и деликатност, така и с гъвкавост и подчиняемост, поради което тя често се приема за изцяло женско качество. Заради това в представлението „Soft Things” две тела преминават през суров процес, който ги превръща в меки нещица.

Драматургията е дело на Фрауке Хавеман, а сценографията и костюмите – на Ане Хорни. За музиката се грижи Емилиан Гацов – Елби, а за осветлението и звука – съответно Роза Вернеке и Иван Барч. Проектът „Soft Things” е продукция на Културна фондация А25, в партньорство с ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, Национален дворец на културата, TATWERK | Performative Forschung, Aula im Milchhof e.V. , резидентска програма schloss broellin e.V. С финансовата подкрепа на Hauptstadtkulturfonds и Министерство на културата на Република България.

Новината в пълната версия на уеб сайта

Още по темата


След столичен ремонт през есента: Асфалтът се топи, лепне по коли и пешеходци (видео)

Beyond стана модна къща на годината за 2020-а

Maserati започва да тества прототипа на новото MC20

Giulia GTA - завръщането на непреходната легенда на Alfa Romeo

Maserati обяви плановете за електрификация (много видео)

Дебют за България на топ пикапa Ford Ranger Raptor

„Разхождайки пейзажа” на 28 януари в ДНК към НДК