Последни

Това (най-вероятно) е новата Skoda Octavia

21.10.2019

Това (най-вероятно) е новата Skoda Octavia

Днес изненадващо се появи първо изображение от следващото поколение Skoda Octavia. Няма как да сме сигурни за автентичността на снимката, но по всичко личи, че в действителност става дума точно за новия чешки модел.

Според различни публикации, изображението е изтекло от немски онлайн конфигуратор, който е бил онлайн далеч преди да трябва да бъде. Бързи потребители са успели да запазят картината.

До дебюта на новото поколение Skoda Octavia остава по-малко от месец - очакваме автомобила на 11 ноември. Чехите вече започнаха подготовката за премиерата, публикувайки първи дизайнерски скици.

От тях виждаме, че размерите на возилото най-вероятно ще пораснат още веднъж. Дължината ще превиши 4,7 м срещу 4670 мм при сегашния модел. 

Сериозни промени ще има в дизайнерския език, като предната част ще стане по-изразителна отпреди. В салона е добавен простор както за пътниците отпред, така и за возещите се на втория ред седалки.

Модернизираната MQB платформа позволява това, но някои промени ще са по-скоро еволюционни – товарният обем ще нарасне с около 20 литра за седана и комбито, което означава 630 литра обем на багажника за колата на снимките.

Заедно с лифтбека в семейството ще остане и комби версията. На европейския пазар ще се съхранят турбомоторите 1.0 TSI, 1.5 TSI и 2.0 TSI, както и турбодизелите 1.6 TDI и 2.0 TDI. По-късно ще се появи "мек" хибрид с 48-волтов стартер-генератор и пълноценна хибридна версия.

Новината в пълната версия на уеб сайта

Още по темата


Бяхте ли чували за тази Skoda 990 Hajaja комби от 1963 година?

Skoda Octavia RS iV има 245 електрифицирани конски сили

Серийният Cupra Formentor идва в Женева

VW Golf е най-продаваната кола в Европа за 2019 година

Новият Cupra Leon идва на 20 февруари

Вижте новата Skoda Octavia в детайли (много видео)

Първи скици от Skoda Octavia RS хибрид