Последни

Това (най-вероятно) е новата Skoda Octavia

21.10.2019

Това (най-вероятно) е новата Skoda Octavia

Днес изненадващо се появи първо изображение от следващото поколение Skoda Octavia. Няма как да сме сигурни за автентичността на снимката, но по всичко личи, че в действителност става дума точно за новия чешки модел.

Според различни публикации, изображението е изтекло от немски онлайн конфигуратор, който е бил онлайн далеч преди да трябва да бъде. Бързи потребители са успели да запазят картината.

До дебюта на новото поколение Skoda Octavia остава по-малко от месец - очакваме автомобила на 11 ноември. Чехите вече започнаха подготовката за премиерата, публикувайки първи дизайнерски скици.

От тях виждаме, че размерите на возилото най-вероятно ще пораснат още веднъж. Дължината ще превиши 4,7 м срещу 4670 мм при сегашния модел. 

Сериозни промени ще има в дизайнерския език, като предната част ще стане по-изразителна отпреди. В салона е добавен простор както за пътниците отпред, така и за возещите се на втория ред седалки.

Модернизираната MQB платформа позволява това, но някои промени ще са по-скоро еволюционни – товарният обем ще нарасне с около 20 литра за седана и комбито, което означава 630 литра обем на багажника за колата на снимките.

Заедно с лифтбека в семейството ще остане и комби версията. На европейския пазар ще се съхранят турбомоторите 1.0 TSI, 1.5 TSI и 2.0 TSI, както и турбодизелите 1.6 TDI и 2.0 TDI. По-късно ще се появи "мек" хибрид с 48-волтов стартер-генератор и пълноценна хибридна версия.

Новината в пълната версия на уеб сайта