Камиони и автобуси

Скания с мащабно роуд шоу за камиони на метан

09.10.2019

Скания с мащабно роуд шоу за камиони на метан

7 града в България ще се запознаят отблизо с най-модерните тежкотоварни транспортни средства на CNG. Скания България стартира мащабно роуд шоу за представяне на новите камиони и автобуси на метан в цялата страна. Обиколката е част от кампанията на шведския производители под мотото „Устойчивост! Сега и Отвъд хоризонта!“.

„Скания се ангажира да насочи прехода към устойчива транспортна система. За нас това означава, да привлечем партньори и съмишленици и да трансформираме целият производствен и икономически цикъл в сферата, в която работим - транспорта“, каза Петър Дончев, изпълнителен директор на Скания България.
 
Кампанията включва срещи с бизнеса на месно ниво, на които ще бъдат представени модерните решения за „чиста“ бързина на доставките. Концепцията се основава на производство без въглероден отпечатък и изграждане на връзки и взаимоотношения между клиенти, доставчиците на метан, фирмите-потребители на транспортни услуги и общините, които да превърнат „чистите“ доставки в цялостна и завършена транспортна система.

На срещите ще бъдат показвани презентации, филми, ще бъдат организирани дискусии и тест драйв на модерните транспортни средства за превоз на товари и пътници на метан. Скания непрекъснато работи за минимизиране на емисиите от своите продукти.

„Започнахме първо от себе си, като намаляваме целенасочено нивата на емисиите, генерирани от собствените ни експлоатационни и транспортни дейности“, каза изпълнителният директор на Скания България Петър Дончев. Амбицията на компанията е да намали емисиите на CO2 с 50% от сухопътния си транспорт на превозен тон до 2025 година.

Стъпките започват с пълно премахване на употребата на изкопаеми горива за електричеството, което шведският производител ползва, още догодина. Скания ще продължи да предлага най-широката гама от продукти на пазара с алтернативно на изкопаемите горива задвижване.

За 5 години емисиите от производствените ù операции трябва да намалеят наполовина. "Искаме да предизвикаме и други компании да предприемат действия и се надявам заедно да постигнем голямо въздействие в България“, подчерта Петър Дончев.

Роуд шоуто „Устойчивост! Сега и Отвъд хоризонта!“ започва на 15 октомври от Благоевград и ще премине през София (17.10), Велико Търново (23.10), Русе (24.10), Варна (30.10), Бургас (31.10) и Пловдив (5.11).

Новината в пълната версия на уеб сайта

Скания с мащабно роуд шоу за камиони на метан Скания с мащабно роуд шоу за камиони на метан

Още по темата


50 000 безплатни аудио книги за 240 професионални шофьори у нас

Отложиха камионджийското изложение в България за 2021 година

В област Смолян всички камиони над 12 т с вериги

Камиони и автобуси на метан или природен газ с половин тол такса

Дискордиа с над 1500 международни курса само за последните 10 дни

Камери вместо огледала и при камионите от Mercedes-Benz (видео)

Volvo Cars намалява вредните емисии в логистичната си мрежа