Рали

Автомобилни състезатели в благотворителност за малкия Боби

09.10.2019

Автомобилни състезатели в благотворителност за малкия Боби

Редица пилоти и журналисти с подкрепата на община Самоков са поели инициативата да помогнат на едно малко момче на име Боби в най-тежката му битка, а именно коварната болест детска церебрална парализа. Малкият Боби не може да тича на воля с връстниците си и да води нормален детски живот.

Затова неговите родители имат за цел да посетят специализиран център за увреждания в Турция за да му бъде помогнато. Поради тази причина на семейството на Боби му е нужо да събере средства, с които да подпомогнат лечението на момчето.

Тук на помощ идва автомобилната общност, която организира благотворителното събитие. Десетина пилоти от цялата страна с множество титли в рали, рали спринт и високопланинско изкачване, ще се съберат заедно със своите автомобили на 12 октомври от 10:00 ч. на легендарното от рали „България“ трасе между Самоков и Бели Искър.

Те ще предоставят уникалното преживяване на всеки един фен и любител на спорта да седне на дясната седалка на подготвени за рали автомобили в истинска рали отсечка. Таксата за возене ще бъде в размер на 100 лв. на човек,като цялата сума ще бъде преведена за лечението на малкия Боби.

Возещи те се ще могат да влязат в ролята на навигатор на имена като Павел Лефтеров, Петър Гьошев, Боби Григоров, Костадин Щерев, Иван Георгиев, Георги Янков, Христо Георгиев, Косю Йорданов и др. Представителя на организаторите Мартин Нацев също разкри, че ще има и изненада за присъстващите, както и още топ пилоти, които ще бъдат разкрити по време на събитието.

Записването за място на дясната седалка става предварително,само на телефон 0894627239 . Списъкът със заплатилите таксата за возене ще бъде публикуван в деня на мероприятието, за да бъде всичко прозрачно.

Списък на пилотите и техните автомобили:
1. Павел Лефтеров - Lotus
2. Петър Гьошев
3. Костадин Щерев – Subaru Impreza
4. Косю Йорданов
5. Иван Георгиев – Lancia Delta Integrale
6. Боби Григоров – Mitsubishi Lancer Evo IX
7. Георги Янков – Mitsubishi Lancer Evo IX
8. Христо Георгиев – Subaru Impreza
9. Иван Георгиев – Lancia Delta Intregrale (Martini Racing)

Новината в пълната версия на уеб сайта

Още по темата


Виртуално състезание със звезди на Renault от 21 ч. тази вечер

Moto Expo 2020: Интересни премиери от MV Agusta, Benelli и KYMCO

Първият БГ симулатор за пилоти е сред най-добрите в света

Пазар 2019: Отново над 1000 продадени мотоциклета в България

WRC 2020: Елфин Евънс води след етап 12 в Монте Карло

Дакар 2020: 4 КАМАЗ-а на първите четири места в предпоследния етап

Наградиха най-добрите ни мотоциклетисти за 2019 г.