Последни

Интериорът на Porsche Taycan - ще има дисплей и за пасажера

23.08.2019

Интериорът на Porsche Taycan - ще има дисплей и за пасажера

Porsche разкри изцяло интериора на първия си електрически автомобил, Taycan. Кокпитът на возилото е пълно с дисплеи като такъв има дори и за развлечение на пасажера.

Но всичко по реда си. Пред погледа на шофьора откриваме гигантски 16.8-инчов извит дисплей, който отразява актуалното състояние на автомобила при неговото движение.

Вдясно от този екран има още един с размер от 10.9 инча. И тук идва изненадата - вдясно от него откриваме още един голям екран, който ще се използва за забавление от страна на пасажера на предната дясна седалка.

Двата екрана са интегрирани в таблото, а не стърчат над него като присаден таблет. И двата използват софтуер, който е различен от системите на всички останали модели на Porsche.

Разбира се, това не е всичко. На централната конзола откриваме още един дисплей, който има за основна функция управлението на климатичната система.

Презентацията на модела пред медии ще се състои едновременно в Канада, Германия и Китай, а прякото транслиране на церемонията ще бъде от 14:00 ч. на 4 септември - онлайн на сайта на немската марка.

Porsche вече успя да намекне за някои от характеристиките на новия елмобил - известно е, че най-производителната версия Taycan Turbo с мощност 629 к.с. ще може да се ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3.5 секунди, а до 200 км/ч по-бързо от 12 секунди. Максималната скорост ще превишава 250 км/ч.

Капацитетът на батериите в Porsche Taycan е от 80 до 96 кВт/ч и с едно зареждане немският елмобил ще може да преодолее 515 километра. Освен това, Порше инвестира в 800-волтова система бързи зарядни устройства, способни да зареждат за преход до 400 км за 15 минути.

През 2019 г. в продажба ще се появят три версии на електрическото порше: базов Taycan със задно задвижване, двумоторен Taycan 4C с пълно задвижване и най-мощната модификация Taycan Turbo. Като опция ще са налични адаптивно окачване, въглеродно-керамични спирачки и активна аеродинамика. Прогнозната стартова цена е около $90 000.

Новината в пълната версия на уеб сайта

Интериорът на Porsche Taycan - ще има дисплей и за пасажера Интериорът на Porsche Taycan - ще има дисплей и за пасажера Интериорът на Porsche Taycan - ще има дисплей и за пасажера Интериорът на Porsche Taycan - ще има дисплей и за пасажера Интериорът на Porsche Taycan - ще има дисплей и за пасажера