Формула 1

Албон сменя Гасли в Red Bull

13.08.2019

Албон сменя Гасли в Red Bull

Дебютантът Алекс Албон ще смени от Гран при на Белгия Пиер Гасли в Red Bull, съобщи официално тимът от Формула 1. Така Албон получава шанс да кара за един от най-силните отбори в шампионата след едва 12 старта във Формула 1, а Гасли се връща във втория тим на компанията след неубедителната първа половина на сезона. От Red Bull заявиха, че тази размяна е за втората половина на годината, след което от тима ще преценят кой да е съотборник на Макс Верстапен през 2020 година.

Още с привличането на Гасли от Toro Rosso в края на 2018 тимът беше критикуван, че залага на пилот, който още не е готов за място в челото на класирането и развитието на сезон 2019 доказва това. Сега шефовете на отбора начело с доктор Хелмут Марко са готови да повторят тази грешка и с Албон.

През 2016 Red Bull размени Макс Верстапен с Даниил Квят, който беше върнат в Toro Rosso, а през 2017 руснакът беше изгонен от компанията, като за началото на 2019 беше отново поканен да се върне като титуляр във втория отбор на милиардера Дитрих Матешиц.

Новината в пълната версия на уеб сайта