Последни

V8 двигател за Bentley Bentayga

12.01.2018

V8 двигател за Bentley Bentayga

Bentley добави трети двигател в гамата от версии за супер луксозния си високопроходим Bentayga. В допълнение на върховия W12 и дизеловия V8, сега клиентите ще имат на разположение и нов V8 бензинов турбо мотор.

От работен обем от 4.0 литра, благодарение на две турбини, британците са успели да изстискат мощност от 542 конски сили, а максималният въртящ момент е 770 Нм. Тези характеристики нареждат модела наравно с Porsche Panamera и Cayenne Turbo.

Що се отнася до ускорението от покой до 100 км/ч, Bentayga V8 има нужда от 4.5 секунди, за да достигне тази скорост от покой. За сравнение, моделът задвижван от 12-цилиндров мотор се нуждае от 4 десети от секундата по-малко.

Стандартно, 60 процента от мощността се изпраща към задните колела посредством 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF. При необходимост, сила може да се предаде към всяко колела и всяка ос, в зависимост от сцеплението.

Потреблението на гориво по каталог възлиза на 11.4 литра на 100 километра пробег, като с едно пълно зареждане на резервоара Bentayga V8 може да измине почти 750 километра.

Новината в пълната версия на уеб сайта

V8 двигател за Bentley Bentayga V8 двигател за Bentley Bentayga V8 двигател за Bentley Bentayga V8 двигател за Bentley Bentayga V8 двигател за Bentley Bentayga V8 двигател за Bentley Bentayga