Гуми

Nokian Heavy Tyres с инвестиция от 70 млн. евро за тежки гуми

11.01.2018

Nokian Heavy Tyres с инвестиция от 70 млн. евро за тежки гуми

Nokian Heavy Tyres - подразделение на групата Nokian Tyres, увеличава производствения си капацитет с 50%, като ще инвестира общо около 70 милиона евро в завода си в Нокия през следващите три години. С увеличаването на капацитета ще бъдат наети около 50 нови души персонал за производството на тежки гуми.

"Международният пазар за тежки гуми се разви положително и продажбите ни се увеличават. Искаме да подкрепим и растежа на нашите клиенти чрез увеличаване на производствения капацитет на нашата фабрика в Нокия, Финландия. Тя е естествен избор за място благодарение на квалифициран персонал и възможности за производство на висококачествени продукти в модернизираната фабрика", каза Ману Салми, вицепрезидент на Nokian Heavy Tyres.

Целта е да се увеличи максималният капацитет за производство на гума от приблизително 20 милиона кг до 32 милиона кг. Nokian Heavy Tyres Ltd също така подписа споразумение с местния синдикат за повишаване на конкурентоспособността чрез по-голяма гъвкавост.

Договорът ще мотивира персонала да развие множество умения. Това споразумение остава в сила до края на 2020 година.

"Ние искаме да се развиваме с фокус върху обслужването на клиентите, безопасността и качеството. Предприемаме тази важна стъпка заедно с нашия ангажиран персонал", допълни Салми.

Новината в пълната версия на уеб сайта

Nokian Heavy Tyres с инвестиция от 70 млн. евро за тежки гуми Nokian Heavy Tyres с инвестиция от 70 млн. евро за тежки гуми