Формула 1

Фетел: Целта ни е Ferrari отново да доминира

14.11.2017

Фетел: Целта ни е Ferrari отново да доминира

4-кратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел е на мнение, че победата му в Гран при на Бразилия в неделя ще е подходящ стимул за целия тим на Ferrari, който изостана в битката за титлата в хода на втората половина на сезона.

Преди да победи в Сао Пауло Фетел за последно спечели в Унгария преди началото на лятната пауза и сега обясни, че целта на италианците е Скудерията да доминира отново във Формула 1, както беше по времето, когато Михаел Шумахер спечели пет поредни световни титли.

„Ставаме все по-силни, надявам се, че това ще продължи в следващите години, не само през следващия сезон – обясни германецът. – Целта е Ferrari отново да доминира, това искаме да постигнем.”

Люис Хамилтън си осигури титлата два кръга преди края на сезона, което беше тежък удар върху амбициите на Фетел и италианците, които бяха лидери през първата половина на сезона.

„Въпреки, че загубихме битката, сезон 2017 ни донесе много позитиви – допълни Фетел. – Направихме голяма стъпка напред. Много се изговори по наш адрес преди сезона, но още от първото състезание участвахме в битката за титлата.

„Миналата година не бяхме достатъчно силни, не развихме по най-добрия начин колата, но сега постигнахме сериозен прогрес.”

Новината в пълната версия на уеб сайта