Последни

Все още има шанс за нов седан от Mitsubishi

14.11.2017

Все още има шанс за нов седан от Mitsubishi

В последните няколко години Mitsubishi неглижира моделната си гама извън високопроходимите автомобили и това доведе до практическото спиране на развитието на Lancer.

Сега, след като компанията е вече част от алианса Renault-Nissan, тя има достъп до доста технологии, с които преди това не разполагаше. Именно поради това, решението за отказване от седана може и да бъде променено.

Осаму Масуко, президент на Mitsubishi, признава в скорошно интервю, че автомобил от категория седан в момента продължава да не бъде приоритет за компанията, но все пак е вече сред възможните нови модели.

От 2020 година Mitsubishi ще може да се възползва и от платформите на Renault и Nissan, което означава, че развойната дейност на нов Lancer би била доста по-евтина.

Масуко коментира, че всяко едно ново возило на фирмата няма да бъде просто френски или японски автомобил със сменена емблема, а изцяло различен продукт.

Новината в пълната версия на уеб сайта

Все още има шанс за нов седан от Mitsubishi Все още има шанс за нов седан от Mitsubishi Все още има шанс за нов седан от Mitsubishi