728 x 90

WRC 2020: Себастиен Ожие води в рали "Мексико" след първия ден

В Мексико се провежда третият етап от световния рали шампионат WRC – "Рали Мексико 2020". След петъчния ден първи в протокола върви Себастиен Ожие, който изпреварва най-близкия си противник с десетина секунди. Петъчната програма се състоеше от 10 специални участъка. От тях само един спечели действащият световен шампион От Тянак от Hyundai. В останалите девет

В Мексико се провежда третият етап от световния рали шампионат WRC – "Рали Мексико 2020". След петъчния ден първи в протокола върви Себастиен Ожие, който изпреварва най-близкия си противник с десетина секунди.

Петъчната програма се състоеше от 10 специални участъка. От тях само един спечели действащият световен шампион От Тянак от Hyundai. В останалите девет най-бърз беше състезаващият се за Toyota Себастиен Ожие. По думите на французина многото камъни затрудняват задачата, затова в Мексико винаги е трудно, но на него това му харесва.

Трябва да се отбележи, че пилотите на Hyundai, които бяха най-бързи в първите два специални участъка в четвъртък, в петък се сблъскаха с технически проблеми. В резултата на това от борбата отпаднаха Тиери Нювил и Дани Сордо. Не провървя и на представителя на M-Sport Есапеке Лапи, чийто Ford Fiesta изгоря напълно.

В крайна сметка втори върви друг пилот на M-Sport – Теему Сунинен, а трети – състезателят на Toyota Елфин Еванс, извоювал позицията от От Тянак в 12 специален участък. Топ 5 затваря третият пилот на японския отбор Кале Рованперя.

WRC 2020 – рали "Мексико", Топ 10 след 12 СУ
1. Себастиен Ожие (Toyota Gazoo Racing WRT) — 46.50,3 мин.
2. Теему Сунинен (M-Sport Ford WRT) +9,7 сек.
3. Елфин Евънс (Toyota Gazoo Racing WRT) +10,3
4. От Тянак (Hyundai Shell Mobis WRT) +16,6
5. Кале Рованперя (Toyota Gazoo Racing WRT) +19,1
6. Гас Гринсмит (M-Sport Ford WRT) +31,4
7. Понтус Тидеманд (Toksport WRT) +38,6
8. Николай Грязин (Hyundai Motorsport N) +46,9
9. Марко Буласия (Marco Bulacia) +2.39,8
10. Емилио Фернандес (Emilio Fernández) +3.03,2 мин.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт