728 x 90

VW вече приема поръчки за новите Touareg eHybrid и Touareg R

Volkswagen засилва своята продуктова офанзива в областта на моделите с хибридно задвижване. Флагманът в SUV гамата Touareg вече може да се поръча в две нови plug-in хибридни версии, отличаващи се с автономен пробег на електричество до 47 километра (според изискванията на WLTP) и нисък среден разход. В основата на хибридната SUV гама е новият Touareg

Volkswagen засилва своята продуктова офанзива в областта на моделите с хибридно задвижване. Флагманът в SUV гамата Touareg вече може да се поръча в две нови plug-in хибридни версии, отличаващи се с автономен пробег на електричество до 47 километра (според изискванията на WLTP) и нисък среден разход.

В основата на хибридната SUV гама е новият Touareg eHybrid, чиято хибридна система от електрически мотор и бензинов двигател развива максимална системна мощност от 381 к.с. Тази версия е създадена за осигуряване на изключителен комфорт на дълъг път и може да бъде конфигурирана в двете нива оборудване Atmosphere и Elegance. Почитателите на повече спортна динамика и съответните по-динамични настройки и спортно оборудване, могат да насочат своя избор към новия Touareg R, чиято системна мощност в размер на 462 к.с. го прави най-мощният модел не само в моделната гама на Touareg, но и на марката Volkswagen като цяло.

Двата хибридни SUV със системи за двойно предаване се отличават с високо ниво на енергийна ефективност, с познатите изключително универсални характеристики на Touareg и със значително подобрено стандартно оборудване. То включва първокласни удобства като 4-зоновия автоматичен климатик, Innovision Cockpit с цифрови показания на контролните прибори, висш клас навигационна система Discover Premium и панорамен покрив с маханизъм за плъзгане и повдигане. В стандартното оборудване на Touareg R е включена и интерактивната матрична система IQ.LIGHT на предните LED светлини.

Touareg е един от най-модерните представители на своя клас в световен мащаб. Благодарение на асистиращата система Travel Assist, например, Touareg е първият модел на марката Volkswagen, способен да подкрепя водача в режим на частично автономно движение със скорост до 250 км/ч в рамките на ограниченията на системата.

При това Touareg не реагира само на движещите се отпред превозни средства, а и на ограниченията на скоростта, профила и релефа на пътя (завои, обикновени и кръгови кръстовища, и т.н.). Освен това Touareg е и първият модел на марката Volkswagen, който може автоматично да влиза и да напуска мястото за паркиране с помощта новия Park Assist с дистанционно управление с помощта на смартфон приложение – особено интересна за потребителите характеристика при новите Touareg eHybrid и Touareg R, защото Park Assist работи с дистанционно управление не само с бензиновия V6 двигател, но и в изцяло електрическия режим E-MODE с нулеви емисии. 

 

1 коментар

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

1 Коментар

  • тест
    ноември 4, 2020, 15:24

    тест коментар

    Отговор

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт