728 x 90

В Германия спират от движение коли от "Дизелгейт"

    Германските власти предупредиха собствениците на автомобили, които са част от „Дизелгейт”, т.е са оборудвани със софтуеъра, който дава неверни данни за вредните емисии и които не са получили промени по този софтуеъра, за да се нормализира работата им, че колите им може да бъдат спрени от движение. В Хамбург и Мюнхен вече има няколко случая

    Германските власти предупредиха собствениците на автомобили, които са част от „Дизелгейт”, т.е са оборудвани със софтуеъра, който дава неверни данни за вредните емисии и които не са получили промени по този софтуеъра, за да се нормализира работата им, че колите им може да бъдат спрени от движение.

    В Хамбург и Мюнхен вече има няколко случая на различни модели Audi и Volkswagen, които са с дизелови мотори, отговарящи на Euro 5, като става въпрос за водачи, които на няколко пъти са пренебрегнали поканите от страна на компанията да минат през сервиз за промени в софтуеъра.

    „Участието в тази сервизна акция е задължително – се казва в съобщението на KBA, федералната власт, която отговаря за автомобилите в Германия. – Автомобилите, които не са участвали в нея може да бъдат спрени от движение. Собственикът на всеки един такъв автомобил е разполагал с година и половина, за да отиде на сервиз, което според нас е повече от достатъчно време.”

    През септември 2015, когато избухна „Дизелгейт”, от VW потвърдиха, че са произведени 11 милиона коли с такъв софтуеър, като 5 милиона от тях са в Европа.

    От KBA съобщиха, че до началото на юни в сервизната акция са се включили 96% от общо 2,46 милиона коли в Германия, засегнати от „Дизелгейт”.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт