728 x 90

Ford Mustang Cobra Jet 1400 има над 1400 електрически конски сили

    Не е твърде шумен и не използва капка гориво, но е проектиран, така че да превземе четвърт миля в диапазон от 8 секунди при повече от 270 км/ч. За първи път Ford Performance представя единствения по рода си драгстер, Mustang Cobra Jet с изцяло електрическо задвижване.  Прототипът на Mustang Cobra Jet 1400, задвижван от батерия,

    Не е твърде шумен и не използва капка гориво, но е проектиран, така че да превземе четвърт миля в диапазон от 8 секунди при повече от 270 км/ч. За първи път Ford Performance представя единствения по рода си драгстер, Mustang Cobra Jet с изцяло електрическо задвижване. 

    Прототипът на Mustang Cobra Jet 1400, задвижван от батерия, е създаден по предназначение и се предвижда да достави над 1400 конски сили и 1500 Nm моментален въртящ момент, за да демонстрира възможностите на електрически силов агрегат в една от най-взискателните и конкурентни състезателни среди. 

    „Ford винаги е използвал състезателните автомобилни спортове, за да демонстрира иновации“, казва Dave Pericak, директор, Ford Icons. „Електрическите силови двигатели ни дават напълно нов вид поведение и представяне на автомобила, а изцяло електрическият Cobra Jet 1400 е един пример за изтласкване на новата технология до абсолютната граница. Радваме се да покажем какво е възможно през една вълнуваща година, когато също така изцяло електрическият Mustang Mach-E се присъедини към семейството на Mustang." 

    След дебюта на изцяло електрическия SUV Ford Mustang Mach-E – първият, изцяло електрически Mustang, прототипът на Mustang Cobra Jet 1400 представлява още една възможност за усъвършенстване на наследството и производителността на Mustang, като едновременно с това включва някои от най-модерните технологии, за да се присъединият към бъдещите силови двигатели на Ford. 

    Mustang Cobra Jet 1400 е създаден в чест на Cobra Jet, който за първи път доминира в драг дължините в края на 60-те години на миналия век и все още е основна сила в спортните състезания по драг. 

    „Този ​​проект беше предизвикателство за всички нас от Ford Performance, но предизвикателство, в което се впуснахме с удоволствие“, казва Mark Rushbrook, директор на Ford Performance Motorsports. „Видяхме проекта Cobra Jet 1400 като възможност да започнем да разработваме електрически двигатели в пакет за състезателни автомобили, с който вече имахме голям опит, така че имахме показатели за ефективност, с които искахме да се напаснем отново, но и да ги надградим. Това беше фантастичен проект за работа и се надяваме, че ще бъде първият от мнозина за нашия Ford Performance Motorsports екип." 

    Ford Performance продължава да тества Cobra Jet 1400 преди световния си дебют по-късно тази година на драг състезание, на което фенове, медии и конкуренти ще се срещнат със състезателния автомобил, както и ще видят точно на какво е способен върху асфалта. 

    За да постигне максимална ефикасност на проекта, Ford Performance се обедини с няколко способни и специализирани доставчици: 

    • MLe Racecars – конструктор на превозни средства, дизайнер, интегратор и тунер
    • Watson Engineering – поддръжка и разработка на шасита, строител на ролкови клетки
    • AEM EV – софтуер и калибриране и управление на двигателя

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт