www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

MINI Cabrio Cooper S доставя усмивки дори и в дъждовно време

24.07.2018 | Тест драйв | 42735 прочитания | Автор: Angel Sergeev
A+ | A-


Футболът и автомобилите имат доста обединяващи черти, но основната такава е неписаното правило, че, когато нещо работи, просто не го променяш. Или поне не сериозно. Така, ако един отбор върви напред и жъне победи, то съставът почти не се пипа. А, ако един автомобил изглежда, върви и се продава добре, то само му се наслаждаваш и го оставяш без сериозни изменения.

MINI е прекрасният пример за този закон. С възраждането на марката в началото на века бяха заложени основните характеристики, които продуктите на бранда ще преследват. След това, в така нареченото второ модерно поколение на моделите от фирмата, добродетелите не бяха променяни, а само доразвивани и подобрявани. Абсолютно същата е рецептата и с фейслифта на MINI 3 врати, MINI 5 врати и MINI кабриолет. Именно за последния ще ви разкажа накратко сега след около двата ми часа зад волана.Обновлението за моделна година 2018 не носи огромни промени – стандартни вече са LED фаровете и задните светлини, в които пък е интегриран британският флаг. Наред с тях идват няколко нови екстериорни цвята, няколко нови дизайна на колелата, нови тапицерии и възможност за пълна индивидуализация чрез MINI Yours Customized – дивизията на британската марка за специални визуални доработки по автомобилите. От технологична гледна точка, най-важната добавка са новите 7- и 8-степенни автоматични трансмисии. И... това е – трябва да сте наистина от най-запалените фенове на марката, за да можете с лекота да различите модел от фейслифта спрямо pre-face такъв.

Но най-важното е, че цялостното усещане зад волана на MINI Convertible на практика не се е променило. Магията тук идва от факта, че леко завишеното тегло на откритата версия спрямо купето не е успяло да наруши перфектния баланс на пътя и директното управление. Колата остава неутрална дори и в много остри завои, а по-изправените се взимат буквално на пълна газ - стига да ви стиска... Воланът се усеща тежък, но е недостижимо точен – буквално във всяка една секунда можете да насочите предните колела на точно определеното място, през което искате те да преминат. В това отношение колата просто няма аналог на пазара - особено в супер нишовия сегмент на малките кабриолети.Ако JCW версиите на MINI ви идват малко твърде остри, то Cooper S намира перфектния баланс между спортно окачване и подобаваща пригодност за ежедневието. Е, разбира се, дори и при тази версия вибрациите по неравен път може би няма да са по вкуса на всеки, но трудно може да се отрече, че са направени минимални компромиси спрямо комфорта с оглед на пътното поведение. А и в крайна сметка - кой купува кола с такава мощност, визия и характеристики, ако иска спокойна следобедна разходка из планината...

Друга черта на Convertible Cooper S, която го прави толкова желан – двигателят. В комбинация с мекия таван, този мотор може да постави усмивка на лицето ви дори и в най-мрачния и дъждовен ден. Дори и навън да вали, шумоизолацията на гюрука не е достатъчна да притъпи жизнерадостните честоти на турбо агрегата и ще можете да му се наслаждавате безгранично. Дали толкова голям мотор има място в малко секси кабрио? Естествено!Истината е – признавам си – че не харесвам откритите автомобили. Намирам ги за нужни и доставящи радост буквално само в няколко дни от годината. Но с Convertible Cooper S можете да получите най-доброто от два различни свята – този на класическите кабриолети за разходки и този на спортните автомобили, което пък превръща автомобила дори в алтернатива на everyday колата ви.

Ангел СергеевОще по темата

С MINI Cooper SE край Северно море

Новият Countryman е най-голямото и най-скъпо MINI в историята

MINI Cabrio - мощност и динамика за много емоции под открито небе

MINI Paceman – най-баварският британец

MINI Paceman – най-баварският британец

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ