www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Начало на кампанията „Шофирай отговорно и толерантно“

25.07.2012 | Авто новини: Катастрофи » Акции | Автор: | 1643 прочитания
A+ | A-

Инициативата е на сдружение „Отворена младеж“ и отдел „Пътна полиция“ - ГД “Национална полиция” и ще обхване територията на пет области

Днес в София беше даден официален старт на кампанията под надслов „Шофирай отговорно и толерантно. Инициатори са сдружение „Отворена младеж“ и отдел „Пътна полиция“ - ГД “Национална полиция”.  Идеята е в рамките на специализирана полицейска операция по метода на широко обхватния контрол да се включат представители на сдружението. Те ще раздават информационни материали по безопасността на движението. Само за около половин час в столицата бяха спрени 38 автомобила и констатирани 3 нарушения.
Инициативата „Шофирай отговорно и толерантно“ е насочена към насърчаване на отговорното шофиране и намаляване на агресията на пътя по време на активния отпускарски сезон. Началото й съвпада с Четвъртия европейски ден за безопасност по пътищата. Той ще се проведе от Европейската комисия в град Никозия / Кипър/ под надслов "Активно участие на младежта в безопасността по пътищата”. Кампания се провежда в рамките на международния проект AVENUE, подкрепен и от Главна дирекция „Мобилност и транспорт“ на Европейската комисия. В област Пловдив инициативата ще се състои на 26 юли, в област Сливен – на 27 юли, област Бургас – 28 юли и област Хасково – 29 юли.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ