www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Засилен контрол на автобуси и таксита по Черноморието

23.07.2012 | Авто новини: Катастрофи » Акции | Автор: | 1513 прочитания
A+ | A-

Засилени проверки на автобусите и такситата в Черноморските курорти са извършвали екипите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” през почивните дни. Проверките са разпоредени от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и целят да гарантират безопасността на гражданите и да пресекат опитите за спекулации и измами.
В петък (20 юли) масираните проверки са били съсредоточени в Черноморките курорти в областите Бургас, Варна и Добрич и са продължили до полунощ. Проверени са и 240 таксиметрови автомобила. Съставени са 42 акта за нарушения, като най-често срещаните са извършване на таксиметрова услуга без да е включен апарата, техническа неизправност (износени/разкъсани гуми, неизправни светлини), липса на удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил, неиздаване на фискален бон и др.
През почивните дни екипите на Автомобилна администрация са направили и 345 проверки на автобуси в курортите и по основните пътни артерии към Черноморието. Съставени са 48 акта, а най-честите нарушения са неиздаване на разписка за багаж, технически неизправности (износени, разкъсани гуми, неизправна спирачна система, неизправни светлини и др.), неспазване на времето за почивки и др.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "