www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Изложба за 130 г. ведомства за пътищата

27.06.2012 | Авто новини: Катастрофи » Акции | Автор: | 1584 прочитания
A+ | A-

Министър Павлова: Приемствеността стои в центъра на нашата работа като министерство

Имаме шанса да се обърнем назад и да видим какво е построено от хората преди нас. Надявам се приемствеността, която винаги е била важна за Министерството на регионалното развитие и благоустройството, да продължи и за в бъдеще. Надявам се и съвременната държава България да има какво да покаже след още 130 години. Това каза министър Лиляна Павлова при откриването на документалната изложба „От вчера до днес”, организирана по повод 130 години от създаването на институцията. Жилищната политика, благоустройствените дейности и развитието на пътната инфраструктура продължават да бъдат основни приоритети в дейността на МРРБ и днес, каза още министър Павлова.
В рамките на експозицията може да се види пътният участък между Стара Загора и Нова Загора, пуснат в движение преди 75 години. Средствата за построяването му са възлизали на 600 хил. лева, посочи министър Павлова. След броени дни ние ще открием отново тази отсечка, вече в нов, магистрален габарит и с много по-голяма финансова стойност, допълни тя.
Министър Павлова обърна внимание на факта, че и преди 130 години строителството е протичало по аналогичен начин на процеса днес. Откривани са строителни площадки, правени са множество инспекции, винаги е имало и символика при откриването на обектите. И до днес не се е променила категоризацията на пътищата в добро, лошо и средно състояние, каза още гя.
Изложбата „От вчера до днес” ще бъде на разположение на софиянци и на гостите на столицата в продължение на десет дни. Тя се намира в градинката между Народното събрание на Република България и Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Експозицията показва снимков материал и запазени автентични документи, разкриващи дейността на министерството през годините.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "