www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Алианц отличи Форд за принос към безопасността

13.06.2012 | Авто новини: Катастрофи » Безопасност | Автор: | 493 прочитания
A+ | A-

Алианц връчи награди за безопасност GeniusSafetyPrizeза седми път. Тази година победител е Форд-Верке(Ford-WerkeGmbH). Със своя модел “Фокус”, Форд епървият производител на автомобили, предлагащ икономични пакети със системи в помощ на управлението в категорията компактни автомобили. Чрез тази годишна награда, Алианц отличава автомобилни производители и дилъри за изключителни постижения и развитие на технологиите, които подобряват безопасността на пътя.
Тази година Технологичният Център на Алианц (AllianzCenterforTechnology) избра Форд за победител в Allianz Genius Safety Prize2012. Наградата представлява своеобразен начин, по който специалистите по безопасност, отдават заслуженото на Форд за изключителната му ангажираност с проблема за безопасността на пътя: на купувачите на модел "Фокус" се предлагат цялостни пакети за безопасност с широка гама от системи. На 4 юни в изложбения център в Лайпциг „Ауто Мобил Интернешънал“ (Auto Mobil International), Карстен Креде - изпълнителен директор на Алианц Глобъл Аутомотив и патрон на събитието, връчи наградата на Каспър Дирк Хохаж - член на управителния съвет на Форд-Верке, отговарящ за технологиите.
„След предпазните колани, системите в помощ на управлението са най-важните за спасяването на човешкия живот”, каза Карстен Кред. „Тазгодишният победител в AllianzGeniusSafetyPrize 2012 е внедрил новите системи за безопасност при управление,които са достъпни за широк кръг купувачичрез предлагането на различни пакети за Форд Фокус. За  първи път такива пакети се предлагат в компактния клас автомобили. Това ще насърчи по-широкото използванена тези системи ище подобрибезопасността напътя”.
„Тази престижна награда в областта на безопасността потвърждава нашето обещание „Една идея пред другите“. Ние не желаем просто да бъдем част от нещата, а искаме да бъдем водещи по отношение на безопасността, иновативните технологии, качеството и устойчивостта. Наградата на Алианц потвърждава нашата ангажираност“, каза Каспър Дирк.

До 20% от инцидентите могат да бъдат избегнати
Изследванията и проучванията на Алианц потвърждават това твърдение. Интелигентният пакет на системите, означава, че всички видове рискови ситуации могат да бъдат покрити, като се започне от малките щети при паркиране на заден ход или опасности от преобръщане на пътя. „Очакваме приблизително 20% по-малко щети по превозните средства и около 10% по-малко пътни инциденти, предизвикващи телесни увреждания на участниците”, каза Кристоф Лаутервасер, главен изпълнителен директор на AZTAutomotiveGmbH.

Как работи системата, подпомагаща управлението?
Спиране в градски условия: Лазерен сензор следи разстояниетомежду превозните средстваотпред. Ако има риск от сблъсък при движение на заден ход, необходимото спирачно налягане се регулира, с цел скъсяване на спирачния път или се задейства аварийната спирачка, ако водачът не успее да реагира. Системата е активна при скорост под 30 км/ч.
Активен асистент при паркиране: превозното средство маневрира при успоредно паркиране. Шофьорът трябва само да използва педалите газ и спирачка, и при нужда скоростния лост. Това прави паркирането много по-лесно, особено ако мястото за паркиране е тясно.
Информационна система „Мъртва зона”: Радарни сензориследят„мъртвата зона”в дясно илявона превозното средство. Ако другипревознисредствасе намират в"мъртвата зона", предупредителнисветлинив страничнитеогледала предупреждават водача 1.Това помага нашофьорите,при смянанапътните платна, чрез наблюдениеназоната /областта/, която тене могат да видят.  2.При смяна на пътните платна, тази система улеснява водачите чрез наблюдение на зоната, която е невидима за тях.
Система за предупреждение при настъпване на осевата линия (при напускане на лентата за движение);система, предотвратяваща заслепяването на водачите или Асистент за дълги светлини,  система за разпознаване на пътните знаци: В предната част на автомобила е инсталирана черно-бялакамера. Ако съществува риск от неволно напускане на лентата  за движение, водачътбива предупреден под формата на вибрации във волана и превозното средство „се води”  да се прибере обратно в своята лента. Оценява се стилът на шофиране и вниманието на водача и при нужда се изпращат предупредителни сигнали на шофьора да си вземе почивка. Систематаавтоматично превключва надълги светлини, когатоняма рискот заслепяване на другите участници в движението. Пътни знаци, като ограничения на скоросттаизабраназаизпреварване, се показват на информационния дисплей на водача.

Алианц е единственият застраховател, който присъжда награда за пътна безопасност. Наградата за безопасност AllianzGeniusSafetyсе присъжда за технологични разработки, които вече са внедрени и ще помогнат за безопасността на хората в трафика. Нововъведението трябва да покаже трайно намаляване на честотата и сериозността на произшествията. Алианц учредява наградите, за да се повиши информираността за пътната безопасност и да се мотивират производителите на автомобили да оптимизират продуктите си чрез инсталиране на иновативни системи за безопасност.
Allianz Global Automotive е създадена през 2010 г., с цел бъдещоразвитие на международното сътрудничество, в областта на застрахователните решения и услугите за мобилност в автомобилната индустрия и разработване на глобални стратегически партньорства с производителите на автомобили. Предишните наградени бяха Adam Opel GmbH (2010) за системата "Adaptive Forward Lighting (AFL)", Volvo Car Germany GmbH (2009) засистемата"City Safety" , "Valeo" (2008) засистема за паркиране"Park4U™", на BERU AG (2007) за "Tire Pressure Safety System (TSS)", DaimlerChrysler AG (2006) за "Braking Assistant" и Robert Bosch GmbH (2005) за разработване и стартиране на "Електронна стабилизираща програма (ESP)".Allianz Global Automotive  работи в 28 страни и оказва съдействие на 44 автомобилни марки. През 2011 г. Allianz Global Automotive привлече над 2 милиарда евро брутна записана премия. Повече от 60 години Алианц е успешен и надежден партньор на производителите и търговците на автомобили.
Символът на наградата представлява статуетка във форматана човек, заобиколен от пет меридиана, които създават защитна зона около тялото. Фигурата е в седнало положение и прилича на шофьор в лек автомобил, пресъздавайки силната връзка между автомобила и усилията за подобряване защитата на човека и превозното средство.

Технологичният Център на Алианц (AllianzCenterforTechnology)
Основан през 1932 г. Технологичният център на Алианцправи изследвания, свързани със злополуките и повредите на автомобилите от 1971 г.През последните 10 години центърът отделя голямо внимание на ефективността на системите, подпомагащи водача, за подобряване безопасността по пътищата.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ