www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Опел Мовано - офис на колела

30.05.2012 | Авто новини: Автоновини » Представяния | Автор: | 1708 прочитания
A+ | A-

- Новият Opel Movano: още по-ефективен, безопасен и комфортен
- До 9% намаление на разхода на гориво и емисиите на CO2
- Movano ще се предлага с изцяло нови инфоразвлекателни системи

Практичният, гъвкав и изключително успешен лекотоварен модел  Movano на Opel вече се отличава с още по-нисък разход на гориво, повишено ниво на безопасност и по-добър комфорт благодарение на редица модификации на гамата от двигатели, както и на новите инфоразвлекателни системи на борда. Преобладаващата част от потребителите на лекотоварни автомобили, които прекарват работния ден изцяло зад волана, вече могат да се възползват от предимствата на Movano, чието по-богато оборудване позволява използването му като мобилен офис. Разходът на гориво на модела е по-нисък от когато и да било, което е ключов фактор за всички, които притежават и управляват собствен бизнес и за които експлоатационните разходи са от първостепенен приоритет. Моделът Movano предлага на клиентите най-широката гама от варианти на каросерията на пазара на лекотоварни автомобили, oсигурявайки възможност за избор на точния модел за практически всяка специфична за конкретния клиент област на употреба. Гамата от варианти включва закрити фургони (предлагат се в четири дължини на каросерията и три височини на тавана), товаропътнически combi-версии, crew-фургони с разширени кабини за работни екипи, бордови варианти, шаси-кабини в обикновено и разширено crew-изпълнение, както и пълна палитра от заводски трансформации, сред които самосвали, бордови платформи, затворени надстройки на шаси-кабини, както и микробуси за превоз на пътници. Всичко това гарантира, че всеки клиент може да открие най-точно отговарящия на неговите индивидуални нужди и изисквания автомобил в гамата на Movano.
Двигателят 2.3 CDTI на Movano във версиите с максимална мощност 74 кВт/100 к.с. и 92 кВт/125 к.с. и серийна шестстепенна механична предавателна кутия е бил подложен на поредица от мерки за оптимизация. Moдернизацията на маслената помпа и помпата на сервоусилвателя на кормилната уредба, промяната на трансмисионното масло и на системата за управление на електроуредбата, заедно с прилагането на гуми с понижено съпротивление на търкаляне са допринесли за съществено понижаване на разхода на гориво и количеството на емисиите на  CO2 при всички версии на двигателите и всички комбинации от шасита и каросерии. Така например, при версиите с предно предаване и максимална мощност 100 к.с. и 125 к.с. на Movano във вариант затворен фургон (дължина 5048 мм, височина 2496 мм) разходът на гориво и емисиите на CO2 са съкратени с девет процента и вече възлизат на едва 7.8 л/100 км и 205 г/км. Подобно подобрение на показателите е постигнато и при деветместната пътническа версия Combi с предно предаване (дължина 5048 мм, височина 2307 мм), която вече се отличава с повече от седем процента по-нисък разход на гориво и количество на емисиите на CO2  (190 г/км, 7.2 л/100 км) от своя предшественик във вариантите с максимална мощност 100 к.с. и 125 к.с.

Отразявайки големия скок по отношение на комфорта и безопасността на борда на Movano, всички инфоразвлекателни системи на модела вече разполагат с възможност за свързване на външни устройства по стандартите Bluetooth и USB. Tова дава възможност на водачите на Movano да използват без проблеми своите мобилни телефони по време на път при максимална безопасност благодарение на възможността за разговор без отделяне на ръцете от волана. Потребителите могат също така да се възползват от възможността да слушат музика и да управляват своите лични MP3-плейъри чрез вградения USB-вход. Tази функция вече е на разположение както при базовия радиоприемник, така и при аудиосистемите със CD-плейър от по-висок клас. Два от предлаганите радиоапарати вече се разполагат с удобен за използване четлив дисплей в централната част на панела на инфоразвлекателната система със CD-плейър, който позволява управлението на менютата й да се извършва с удобно въртене и натискане на бутони. Едновременно с това системата CD15 BT USB и върховия модел в гамата CD35 BT USB предлагат и предимствата на дистанционното управление с бутони на волана, които дават възможност на водача да не сваля ръцете си от него през цялото време. Върховият радиоприемник в гамата включва също дистанционен дисплей, който повишава нивото на комфорта и безопасността и позволява на водача да променя настройките без необходимост да се навежда, за да достигне бутоните на аудиосистемата. Освен тази мярка за значително повишаване на безопасността на пътя, тази система предлага и допълнителна възможност за навигация на основата на TomTom с картова информация на SD-носител.

 

Най-новите данни за продажбите на модела Movano на годишна база през 2011 г. показват голям ръст в сравнение с предходната година. Всички ключови пазари като тези в Германия, Великобритания, Франция, Италия, Белгия и Холандия имат свой принос в значителния ръст в размер на 70% в общоевропейски мащаб. Очаква се продажбите на Movano да продължат да бележат ръст и през 2012 година.
Opel Movano предлага новаторски технологии, отлични функционални качества и икономичност. Вътрешността на кабината на модела прави впечатление с висококачествени и издръжливи материали и повърхности, отлична видимост във всички посоки от мястото на водача и множество практични отделения за съхранение на вещи. Моделът предлага също регулируеми в няколко посоки седалки и възможност за настройка на волана по височина, които гарантират, че всеки водач може да намери най-удобната за себе си позиция. Известно е, че наред с размерите и товарния капацитет, ергономичността и функционалността на работното място играят изключително важна роля в света на големите лекотоварни модели. Новият Opel Movano е изключително практичен при всекидневна употреба и се предлага както във версии с предно (FWD), така и със задно предаване. Моделите със задвижване на предните колела се отличават с нисък товарен праг, осигуряващ лесен достъп до товарното пространство, а плъзгащите се странични и двукрилите задни врати се грижат за максималното удобство на товаро-разтоварните дейности. Вариантите със задно предаване осигуряват допълнителна степен на сцепление при движение по пътища с лоша настилка и дават възможност за теглене на по-големи прикачни товари. Версиите със сдвоени задни колела и предлагания по желание самоблокиращ диференциал на задвижващия мост имат още по-добро сцепление при неблагоприятно състояние на настилката, което е особено полезно при автомобилите, работещи в строителния сектор.
Задните врати на модела Movano се отварят стандартно на 180 градуса, а допълнително се предлага и възможност за отваряне на 270 градуса. Стандартната странична плъзгаща се товарна врата е с максимална широчина от 1270 мм (1050 мм при версиите L1), което дава възможност за странично товарене на стандартизирани европалети, докато максималната височина на отвора е 1780 милиметра. Голямата широчина на отвора на задната врата от 1580 мм и максималната й височина до 1820 мм наред с увеличеното товарно разстояние между задните калници от 1380 мм улесняват товаро-разтоварните дейности, а равният под и стени на товарния отсек са залог за максимално ефективно оползотворяване на пространството.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ