www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Министър Павлова е в Перник

22.05.2012 | Авто новини: Катастрофи » Акции | Автор: | 1087 прочитания
A+ | A-

Църквата „Свети Йоан Рилски” и професионалната гимназия „Мария Кюри” са сред най-сериозно пострадалите сгради в Перник след земетресението тази нощ. Това установи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя провери лично яз. „Студена”, театъра, училища, храмове в Перник и пътната инфраструктура в областта.
Театърът в Перник е в стабилно състояние. В залата за представления няма никакви поражения. Незначителни щети са констатирани в административната сграда. Там има напукана мазилка. По-рано министър Павлова и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров провериха пътната инфраструктура в областта. Сериозни щети няма. Специализирани екипи продължават с детайлната проверка на тунелите и мостовете.
Министър Павлова провери също стената на язовир „Студена” край Перник. Няма компрометирани участъци, хората спокойно могат да се върнат по домовете си. Язовирната стена е проектирана да издържи трус до 8-а степен по скалата на Рихтер. Водното количество в язовира е под необходимото, не се налага изпускане, заяви министър Павлова. В момента тя работи заедно с кризисния щаб в Перник. Очаква се към заседанието да се присъедини министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, с когото ще бъде обсъдена по-нататъшната организация на матурите. Предстои министър Павлова да посети Радомир, Дивотино и Батановци.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ