www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Хиляда и петстотин от МВР в помощ на пострадалите

22.05.2012 | Авто новини: Катастрофи » Акции | Автор: | 1097 прочитания
A+ | A-

- Над 1500 служители на вътрешното министерство са се включили в действията по преодоляване на щетите от земетресението в областите София и Перник
- Четири минути след като земетресението е регистрирано на територията на Р България, по разпореждане на главният секретар на МВР гл. комисар Калин Георгиев, екипите на ПБЗН и СДВР започват обхождане на районите, пострадали от бедствието и събиране на свободния от дежурство състав за сформирането на резервни екипи (обобщена информация за днес)

До 14 часа служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” са посетили 540 обекта, за които е имало сигнали, че са пострадали при бедствието. Най-често съобщенията са били за напукани стени, паднали комини и керемиди, трошаща се мазилка. Огнеборците и спасителите са оказали помощ при евакуирането на възрастни и трудноподвижни хора. В провеждането на дейностите са се включили дежурните служители от СДВР и ОУПБЗН-Перник. На територията на областите София и Перник са работили 74 автопатрула с 680 полицаи, 75 единици техника от ПБЗН с 830 пожарникари и спасители.
Четири минути след като земетресението е регистрирано на територията на Р България по разпореждане на главният секретар на МВР гл. комисар Калин Георгиев екипите на ПБЗН и СДВР започват обхождане на районите, пострадали от бедствието и събиране на свободния от дежурство състав за сформирането на резервни екипи. Незабавно са изпратени полицейски екипи и екипи на пожарната за проверка на стените на големите язовири – „Искър”, „Студена”, „Кърджали”, „Лобош”, „Чаира”, „Белмекен”  и др. На изходните пунктове и на основни кръстовища са били разположени екипи, които да оказват помощ и съдействие на нуждаещи се граждани. За времето от 3 часа до 7 часа на тел. 112 са регистрирани 1845 сигнала за произшествия, като са обработени 5460 обаждания. Сигналите своевременно са подадени на отговорните институции.

МВРНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ