www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Хонда първа с рециклиране на редки метали

18.04.2012 | Авто новини: Авто Продукти » Консумативи | Автор: | 1291 прочитания
A+ | A-

Honda Motor Co., Ltd. и компанията Japan Metals & Chemicals Co., Ltd. обявиха създаването на първия в света процес за извличане на редки метали от различни части в продуктите на Honda. Това е действащ производствен процес за рециклиране, а не експеримент. Чрез него Honda ще продължи рециклирането на ценни ресурси. В края на месеца, като част от тази дейност Honda и Japan Metals & Chemicals ще започнат да извличат редки метали от използваните никел-метал-хидридни батерии, събирани от хибридните автомобили на Honda при дилърите на марката в Япония и извън страната. Новата дейност ще бъде първата в света за извличане на редки метали като част от процеса на рециклиране.
Honda прилага термична обработка, за да използва никел-метал-хидридните батерии за рециклиране на никела. Въпреки това, успешното стабилизиране на процеса на екстракция в завода на Japan Metals & Chemicals Co., Ltd.ще направи възможен добива на редки метали като масово производство с чистота, по- висока, отколкото тази при добива и рафинирането им. Новосъздаденият процес позволява извличането на над 80% от редките метали, съдържащи се в този тип батерии. Освен това Honda ще стимулира още повече рециклирането на редките метали в бъдеще и от други употребявани части на автомобилите, а не само от батериите.
Honda отдавна рециклира своите излезли от употреба продукти, като използва подхода 3R (reduce, reuse, recycleили намаляване, повторно използване и рециклиране). Така например Honda бе първият японски автомобилен производител, който започна продажба на рециклирани части и събиране и преработка на маслени филтри и подменени брони. Honda ще продължи да укрепва своята мрежа, свързана с повторна употреба и рециклиране на ресурсите.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ