www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Този Великден с по-красиви яйца

06.04.2012 | Авто новини: Лукс&Стил » Гурме, дегустация | Автор: | 1746 прочитания
A+ | A-

„Дантелените” яйца – прекрасен великденски подарък, който ще смае близките ви!

Обикновено боядисваме или украсяваме яйца за Великден. Сега Дремел представя новата тенденция за пролет 2012 – „дантелени” яйца. Този път няма да имате нужда от боя, защото яйцата ще очароват вашите гости с тяхната естествена красота и ще бъдат един много специален подарък. За най-добър ефект е необходимо да се снабдите с гъши яйца. Тъй като на нашия пазар те са рядкост, бихте могли да ползвате и кокоши яйца. Първата стъпка е да пробиете дупка в яйцето и чрез издухване да отстраните жълтъка и белтъка. След това, с помощта на различните приставки на мултифункционалния инструмент Dremel, молив и декоративна панделка, нещата стават съвсем лесно. Трябват ви малко
търпение и много вдъхновение. За да създадете най-прекрасното дантелено яйце са ви необходими следните приставки на Дремел: мултифункционалният инструмент Dremel 300, гъвкаво рамо 225, многофункционален патронник 4486, щифт с диамантен връх 7103, комплект свредла 628 и пистолет за лепене с универсално лепило Dremel модели 910 или 940.

Стъпка 1
Вземете молив и нарисувайте лента с ширина един сантиметър в средата на яйцето със суха черупка. След това нарисувайте успоредни линии на същото разстояние отляво и отдясно. Начертайте хоризонтални линии в средната лента, както е показано на картинката. Нарисувайте цвете от едната страна на черупката.
Стъпка 2
Следва работа с Dremel. Вземете гъвкаво рамо 225 и патронник 4486 от мултифункционалния инструмент Dremel 300, и монтирайте щифт с диамантен връх 7103. Държейки диаманта на инструмента перпендикулярно на яйцето, пробийте дупка в центъра на външните маркирани ивици, след това пробийте две дупки над и под нея и по една от двете ù страни. Така оформяте венчелистчетата на цветята. Сега направете подобно малко цвете в центъра на черупката, където ще бъде и центърът на голямото цвете. Дръжте яйцето здраво, но внимателно. Поставете диамантеното колелце без да насилвате повърхността на яйчената черупка и внимателно позволете на върха постепенно да пробие дупка в повърхността. Това предпазва ръба на дантелената фигура от счупване и пробива дупка с изчистен ръб.
Стъпка 3
При третата стъпка отново се използва щифта с диамантен връх, но не за пробиване. До малките цветни фигури, пробити във втората стъпка, направете още цветя, като фрезовате с щифта на Dremel 7103. Внимавайте да не пробиете черупката. Външният ред също трябва да бъде направен с фрезоване.
Стъпка 4
Вашето „дантелено” яйце ще стане още по-хубаво, ако добавите разрези с различна големина. Сменете щифт с диамантен връх 7103 в многофункционалния патронник с 0,8 или 1 мм свредло от комплекта прецизни свредла Dremel 628. След това пробийте радиални дупки между основната фигура в центъра на черупката и фрезованите цветя. Сега можете със свредло да приготвите дупките за панделката в средата на яйцето, нарисувана в Стъпка 1. Тази тънка бургия прецизно дооформя вече пробитите дупки.
Стъпка 5
Накиснете вътрешната мембрана на яйчената черупка във вода и дезинфектант за една нощ. Така ще отстраните остатъците от яйцето. След това поставете панделката по дългата страна на яйцето и я фиксирайте на върха с пистолет за лепене Dremel.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "