www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Задържаха банда боляри-автоджамбази

04.04.2012 | Авто новини: Катастрофи » Акции | Автор: | 1409 прочитания
A+ | A-

- Неутрализирана е престъпна група, занимавала се основно с противозаконно отнемане на автомобили
- Операцията е проведена от служители на ОДМВР – Велико Търново и Бургас

В хода на проведената няколкодневна акция са задържани М.А. /21 г./, регистриран на кражби, К.Д. /20 г./- също криминално проявен за кражби и вече осъждан за управление на МПС след употреба на алкохол, Л.П. /19 г./ и 16-годишен техен помагач. Операцията е реализирана след получени сигнали за кражби на автомобили на територията на Велико Търново, Бургас и Търговище. Първият е получен на 30 март т.г. около 18.30 часа, когато е изчезнал «Ситроен С4», паркиран пред хотел във Велико Търново. Собственикът на колата я оставил отворена и с ключ на контактното табло. Когато криминалистите прегледали  видеозаписите от охранителните камери,  идентифицирали четирима злосторници. Предприети били заградителни действия, в които били включени и колегите им от Полски Тръмбеш, Стражица и Попово. Четири часа по- късно намерили автомобила изоставен в нива в землището на с. Медовина. Минути по-късно в местното полицейско управление е получен втори сигнал - от с. Славяново, бил откраднат лек автомобил Форд "Орион" – отново оставен незаключен. Колата била намерена на 31 март, паркирана до централен парк в Търново. Същия ден  от старопрестолния град изчезва и трета кола - "ВАЗ 2104", отново с незаключена врата. Късно вечерта тя е открита в с. Равна гора.
В хода на разследването е установено, че групата е съпричастна към противозаконното отнемане на още два леки автомобила – «Форд Ескорт» и «Форд Фиеста», обявени от ОДМВР-Бургас за издирване и открити в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в с. Раданово. Регистрационните им табели са открити при претърсването на жилището на М.А. в Полски Тръмбеш. Изяснено е още, че групата е извършила и кражба на хранителни продукти, стекове цигари и оборота от магазин в с. Иванча.
Четиримата са привлечени в качеството на обвиняеми. На този етап М.А. и непълнолетният са задържани в ареста на Първо РУП-Бургас заради  извършени от тях множество кражби на части и вещи от МПС и противозаконно отнемане на МПС, а на двамата им «авери» е наложена  мярка за неотклонение "подписка". Работата по документирането на цялостната им престъпна дейност продължава.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ