www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

BMW показа иновациите на бъдещето и у нас

29.07.2010 | Авто новини: Автоновини » Представяния | Автор: | 1756 прочитания
A+ | A-

BMW Group демонстрира иновативни технологии по време на обиколката "BMW Дни на иновациите"

В рамките на събитието проведено в над 40 града от седем държави, експерти от компанията, технологичен лидер в автомобилната индустрия,  представят последните технологични иновации пред медии, партньори и клиенти. „BMW Дни на иновациите” предоставят възможност за цялостен преглед на дългосрочната визия на BMW Group в търсенето и създаването на решения за устойчива мобилност за бъдещето. Основна тема на дискусиите са постиженията на стратегията BMW EfficientDynamics, нейното развитие и обогатяване; широкообхватният пакет системи за сигурност и подпомагане на водача BMW ConnectedDrive, както и развитието на project i.
Освен да получат изчерпателна информация и участват в дискусиите за мобилността от бъдещето гостите на събитието имат възможност сами да изпитат иновативните технологии в пробно шофиране с модели като BMW X6 ActiveHybrid, BMW ActiveHhybrid 7, BMW 320 EfficientDynamics, BMW Z4 35is,  BMW Серия 5 и др.
BMW EfficientDynamics се основава на философията: по-ниски емисии, повече динамика и радост от шофирането, която BMW Group  прилага в практиката, както нито един друг производител на автомобили. Лидерската позиция на компанията е резултат от цялостна, последователна стратегия и развойна дейност включваща многобройни технологични решения, насочени към постоянно понижаване на разхода на гориво и вредни емисии при запазване или повишаване на мощността. При това технологиите на BMW EfficientDynamics се предлагат, като част от серийното оборудване за моделите от всички серии без допълнително заплащане. Затова и за периода 2005 – 2010 г. броят на автомобилите оборудвани с технологии BMW EfficientDynamics, които се движат по пътищата в цял свят надхвърля 1.6 млн. автомобила.
Благодарение на BMW EfficientDynamics BMW Group постига понижаване на разхода на гориво на автомобилите BMW и MINI за периода 1995 г. – 2008 г. с над 25%, с което преизпълнява своя ангажимент към Асоциацията на европейските производители на автомобили (АСЕА). Усилията на компанията за ефективно използване на ресурсите и устойчиво развитие са оценени и от индекса за устойчиво развитие Дау-Джонс, който посочва BMW Group, като лидер в автомобилната индустрия пет последователни години.
Важна роля за популяризирането на възможностите за ефективност в рамките на BMW EfficientDynamics има моделът BMW 320 EfficientDynamics Edition, който компанията предлага от март 2010 г. Той съчетава типичната за BMW динамика с най-ниско ниво на вредни емисии в цялата гама на марката.
Години наред EfficientDynamics е иновативната стратегия на BMW Group, която гарантира по-добра икономия на гориво и по-ниски вредни емисии при всяко ново BMW, като в същото време осигурява по-добри динамични показатели в сравнение с предходни модели. Технологиите, с която са оборудвани моделите от всички серии водят до значително понижаване на разхода на гориво.
В средносрочен и дългосрочен план BMW Group работи за въвеждането на още по-иновативни технологии, които да затвърдят лидерската позиция на BMW по отношение на постигането на баланс между радостта от шофирането от една страна и изключителната ефективност от друга.
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ