www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

2012 Abu Dhabi Desert Challenge - готови за старт!

31.03.2012 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: | 1347 прочитания
A+ | A-

Тодор Христов и Зорница Тодорова преминаха административните и технически прегледи

Българските участници в първия кръг от Световния рали-райд шампионат, Тодор Христов и Зорница Тодорова преминаха административните и технически прегледи, преди старта на състезанието в Абу Даби. Центърът на надпреварата е на пистата за Формула 1 – „Яс Марина“, а състезателните етапи ще са в пустинните пясъци на Арабските Емирати. Христов и Тодорова предстои да се конкурират със 17 от най-добрите състезатели в клас АТV, сред които Рафал Соник, Димитри Павлов, Лукаш Ласкиавец и Камелия Липароти. Характерно за трасетата е, че по-голяма част от тях преминават по дюни с много меки пясъци при температури от над 40 градуса.
Най-ожесточена предстои да е битката в класа на мотоциклетистите. Заедно с нашите на прегледа мина трикратният победител от рали „Дакар“, Марк Кома, задно със съотборникът си от КТМ Рубен Фария. Испанецът потвърди, че пясъците тук изискват много опит за тази надпревара. Тук е също световният  шампион Елдер Родригеш от Португалия, който демонстрира добра форма и мотивация. А също Якуб Пшигонски от Полша и Давид Кастьо.
При автомобилистите са очертава интрига между Жан Луи Шлесер с неговото бъги и руското нашествие, в лицето на Владимир Василиев и Борис Гадашин с Нисан, Артур Ардавчус с Тойота и каращия BMW Иля Кузнецов.
Все още не всички екипажи са пистигнали в щаба на ралито, тъй като някои от тях не могат да премината Израелско- Йорданската граница, а други още чакат машините си пристигащо с ферибот от Италия. Прологът на състезанието е утре, след което започват истинските етапи.
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ