www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Тодор Христов пристигна в Абу Даби, няма да се връща през Сирия

29.03.2012 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: | 1184 прочитания
A+ | A-

Един от най-добрите ни офроуд състезатели Тодор Христов пристигна благополучно с екипа си в Абу Даби за участие в първия кръг от световния шампионат Desert Challenge. 43-годишният Христов пропътува с кепмера и натоварените в него АТВ-а над 5000 километра, за да стигне до емирствата. Състезателят и механиците са имали големи премеждия през разтърсваната от сражения Сирия, където буквално пред българите е имало престрелки и са бумтяли снаряди. За това и българският екип е решил да не рискува втори път и да не се връща през Сирия.
51 състезатели с АТВ-а са се записали в стартовия списък на Абу Даби Desert Challenge. Зорница Тодорова е със състезателен номер 93, а Христов с 94. Зорница трябваше да пристигне в Абу Даби директно със самолет в четвъртък вечерта. Иначе на Desert Challenge 2012, което е едно от най-трудните ралита в света, са се записали над 150 участника с джипки, мотори  и АТВ-а.
Над 600 души ще се грижат за перфектната организация на състезанието, което ще се проведе от 30 март до 6 април за 22-и път. Надпреварата ще се проведе под патронажа на шейх Хамдан бин Зайед Ал Нахиан. Уникалното на това състезание е и базовия лагер, който ще е построен в средата на пустинята. Всяко превозно средство ще бъде оборудвано със система за GPS проследяване, така че най-късно до 15 минута при необходимост да пристигне с хеликоптер мадицински или технически екип.
Бивакът в пустинята е разположен на няколко километра от зашеметяващия Qasr Ал Sarab Desert Resort. В мини града в пясъците са разположени ресторант, напълно функциониращ медиен център, офиси, медицински пункт, десетки палатки, тоалетни и душ съоръжения. В пустинята е изградена и водопроводна мрежа. Прочутата Яс Марина пък ще е домакин на техническия преглед преди състезанието.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ