www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Инфинити дава 10 хил. евро за първия в арт конкурс

15.03.2012 | Авто новини: Лукс&Стил » Гурме, дегустация | Автор: | 1367 прочитания
A+ | A-

- Победителят в Конкурса за дигитално изкуство ще бъде избран по време на откриването на новия Infiniti център в Марсилия, Южна Франция
- Това е 50-ият Infiniti център, който отваря врати в Европа, и 15-ят за 2012 г.
- Перфектната дестинация за европейската обиколка на творбите на шестимата финалисти
- Ще бъдат събрани всички гласове, за да бъде определен победителят в категория „Вдъхновена динамика“
 
Infiniti, луксозната автомобилна марка от Япония, ще излъчи първия победител в Международното съревнование за дигитално изкуство по време на откриването на новото представителство в Марсилия, Южна Франция. Бутиковият център е 50-ият шоурум на производителя в Европа от 2009 г. насам и 15-ият, който отваря врати през тази година. Той ще бъде сцена за церемонията по награждаване на победителя в категория „Вдъхновена динамика“, първата тема на конкурса с награден фонд 10 000 евро. Престижното събитие ще се проведе на 22 март и е перфектната дестинация за европейското представяне на творбите на шестимата финалисти, които отразяват международния характер на съревнованието. Има участници от всички краища на света – САЩ, Япония, Индия. Произведенията им са също толкова разнообразни - от красиво изваяни скулптури до видеопрожекции, които по свой собствен начин комуникират японската същност на марката и енергичното естество на философията на Infiniti за „Вдъхновена динамика“. През последните няколко месеца тези шедьоври бяха в центъра на тържествата, отбелязващи откриването на нови представителства на Infiniti, разположени в някои от най-красивите градове на Стария континент, сред които Мадрид (Испания) и Люксембург (Велико Херцогство Люксембург).
По време на откриването на най-новия шоурум по Средиземноморското крайбрежие, ще се проведе и финалният етап от гласуването. Гостите ще номинират любимите си измежду шестте творби, изпратени от финалистите в категорията „Вдъхновена динамика“ и подбрани от влиятелни и световно признати експерти като Биргит Ломан, главен редактор и съосновател на онлайн списанието за изкуство, архитектура и дизайн designboom, и Ейдриън Нюи, главен технически директор на отбора от Формула 1 Red Bull Racing. Всички гласове, получени по време на турнето, както и тези от церемонията в Марсилия, ще се съберат, за да се излъчи победител, който ще бъде награден същата вечер.
Посетителите на церемонията по официалното откриване на представителството на Infiniti в Марсилия ще бъдат посрещнати от смайваща колекция, която показва най-новите модели в гамата на марката, включително хибридът M35h и специалната версия Infiniti FX Sebastian Vettel. Галерията на Infiniti „Вдъхновена динамика” включва и изложба на уникалните произведения на талантливия фотограф Жак Кошин, който събира елементи от модния подиум и Формула 1, за да създаде поразителни образи, които изразяват приликите между спорта и висшата мода.
В коментар за предстоящото събитие Бернар Лоар - вицепрезидент на Infiniti за Европа и Близкия изток, обяснява: "С откриването на Infiniti център в Марсилия честваме две важни събития за марката. Освен че откриваме 50-ия си център и приветстваме град Марсилия в търговската си мрежа, с нетърпение очакваме да обявим и първия победител в Конкурса за дигитално изкуство, който събра изключително надарени таланти от цял свят. Без съмнение тази вечер ще отпразнуваме резултата от упоритата работа на всички, които участваха в инициативата досега".Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "